Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Synchronisatie Mac-iPhone
Geplaatst op 13 april 2022 om 17:56 door Rieta

Beste medewerkers,
Sinds de overgang van XS4All naar KPN komen de verzonden emails van mijn Mac niet meer in de "verzonden" mails op de iPhone terecht. Omgekeerd van de iPhone naar de Mac gaat alles goed.
Hoe krijg de verzonden mails ook weer op mijn iPhone?
Bij voorbaat dank!
Groetjes,
Rieta

7 reacties
Groetend zegt:

Staan ze wel als verzonden mails in de Mac?

13 april 2022 om 18:16.
Rieta zegt:

Ja, daar staan ze wel.

13 april 2022 om 18:19.
Anita61 zegt:

Rieta, de verzonden e-mails vanaf de Mac staan op mijn iPhone in de map ‘Sent’. In de app Mail heb ik zowel een map ‘verstuurd’ staan als een map ‘Sent’ (weet ook niet waarom dat is). Als ik een e-mail verstuur vanaf de iPhone dan staan ze in de map ‘verstuurd’. Beetje verwarrend en ik weet niet of dat bij iedereen zo is, maar aangezien ik weinig mails verstuur vanaf de iPhone is het voor mij geen probleem.

14 april 2022 om 08:26.
Groetend zegt:

Ah, dat verschijnsel (verschillende mappen 'verzonden') ken ik ook uit de wereld van Windows en Android. Dit wordt veroorzaakt doordat mailapps soms hun eigen standaard mappen maken. Ik ben eraan gewend.

14 april 2022 om 10:17.
Rieta zegt:

Anita, wow dat is bij mij ook het gevel. Ik heb ze weer gevonden in de map 'Sent". Een test gedaan en ook bij mij staat het mailtje vanaf de iPhone in de map 'verstuurd'. Wel verwarrend, maar ook ik kan er mee leven. Dank je wel voor je reactie en Fijne Paasdagen.

14 april 2022 om 13:22.
C_v_B zegt:

Waarschijnlijk is de map "Verzonden" op je iPhone niet (goed) gekoppeld aan de "Sent" map van de mailserver. Op mijn iPhone zie ik het volgende:
- Ga naar "Instellingen" van de iPhone;
- tik op "Mail >", vervolgens op "Accounts >";
- tik op de naam van het betreffende account;
- tik bovenaan op Account "...@...nl >";
- tik onderaan de pagina op "Geavanceerd >"
Bovenaan bij Postbusinstellingen zie ik nu dat mijn map "Verstuurd" is gekoppeld aan de servermap "Sent". Als dit niet klopt, tik dan op de regel met de map "Verstuurd". Je komt nu in een scherm waar je deze map kunt koppelen aan de juiste servermap. Ga vervolgens terug naar Instellingen, en je mailapp. Ik denk dat het even zal duren voor je mails ziet binnenstromen.
Succes, Cees

14 april 2022 om 13:22.
Rieta zegt:

Hallo beste Anita, DirkB en Cees,
Dank jullie wel voor jullie hulp, ik kan weer verder.
Hartelijke groetjes en Fijne Paasdagen!
Rita

14 april 2022 om 13:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club