Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Opnamedatum van opgeslagen iPhonefoto's
Geplaatst op 19 mei 2022 om 16:19 door Etta

In de map Foto's op mijn MacBookPro en ook in de iCloud, heb ik erg veel afbeeldingen staan, waaronder heel veel vakantiefoto's die met de iPhone gemaakt werden. Deze grote map Foto's was in de loop der jaren zeer uitgebreid geworden en zeer gebruikersonvriendelijk. Ik ben veel gaan weggooien om weer een meer overzichtelijk geheel te krijgen.

Ik heb m.n. de vakantiefoto's op de Mac in afzonderlijke vakantiebestanden overgezet, bijv. de map Venetie 2019. Alles netjes op datum. Ook met de fotocamera gemaakte opnames zitten hierbij.

Nu is het zo dat de gegevens van afzonderlijke camerafoto's, zoals de opnamedatum, altijd zijn terug te vinden. Maar van de Iphonefoto's in deze vakantiebestanden is niet meer de datum aanwezig van de opname, bijv. in 2019, maar alleen de datum waarin ik ze in het vakantiebestand heb gestopt, bijv. in maart 2022! Daar heb ik niets aan. Waar zou ik de originele opnamedatum kunnen vinden? De prullenbak is leeg!

2 reacties
Anita61 zegt:

Bij het overbrengen van foto’s vanuit iCloud naar een map op de Mac gaan die gegevens inderdaad verloren. Als je voor het overzetten de app ‘fotolader’ gebruikt blijven die gegevens wel in tact. Als je de foto’s nog in iCloud heb staan zou je ze met fotolader opnieuw in een map kunnen zetten. Heb je ze al verwijderd dan zou ik niet weten hoe en of je de gegevens nog terug kan halen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ik ben ooit ook hier tegenaan gelopen en gebruik nu altijd fotolader om de foto’s te verplaatsen. Succes!

20 mei 2022 om 09:21.
Etta zegt:

Bedankt voor het duidelijke antwoord, Anita! Ik heb de fotolader niet gebruikt omdat alle afbeeldingen in de iCloud staan, en dus ook op de Mac. Een kwestie van verschuiven naar het juiste mapje!
Ondertussen heb ik gezien dat datum en tijd toch wel te achterhalen zijn door bij de afbeelding te klikken op Info en dan op Exif. De lokatie is niet meer te zien, maar meestal weet ik die nog wel of staat deze in het reisverslag.

22 mei 2022 om 00:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club