Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Computer account
Geplaatst op 12 augustus 2022 om 11:58 door 592263

Beste clubleden,

Bij het installeren van een Apple iMac stuit ik op "create a computer account".
Het is mij niet duidelijk wat hiermee bedoeld wordt. Temeer omdat ik ook kan aanvinken (of niet) "Allow my Apple ID to reset this password".
Weet iemand hoe ik hiermee het beste verder kan gaan?

Met vriendelijke groet,
Dirk

6 reacties
MaritaA zegt:

Je hebt de taal op Engels ingesteld?
Reden voor?, is natuurlijk prima wat mij betreft, maar maakt het wel eens lastig om te interpreteren wat er bedoeld wordt.


vertaling:
beheerdersaccount
en
allow my Apple id to reset this, zeker aanvinken

Je zal de mensen de kost moeten geven die hun inlog (beheerderswachtwoord)
niet meer weten, via je Apple id kan je dat dan aanpassen.
Heb je al een Apple id aangemaakt, allereerste voorwaarde.

Ga eerst eens op deze website kijken en doorlezen
macmiep.nl
voordat je doorgaat.

12 augustus 2022 om 15:16.
592263 zegt:

Beste Marita,

Zeer bedankt voor je antwoord. Ik heb intussen ook de online cursus op seniorweb gelezen over het installeren van een Mac. Daar heb ik veel aan gehad, maar ik zal ook nog naar de website kijken die jij hebt voorgesteld.

Groeten,
Dirk

12 augustus 2022 om 16:26.
BertWeilers zegt:

Op mijn Mac heb ik een computer account nodig voor inloggen in de computer en voor handelingen die op beheerders niveau . Denk aan software instaleren of verwijderen, toegang van apps op de systeemschijf , toegang op netwerken en nog meer. Je ICloud account is voor instellen van abonnementen zoals Apple Music of Tv+ Apple arcade, ICloud bestands beheer .
Ik maak gebruik van beide.

Groeten,
Bert

13 augustus 2022 om 13:16.
Willem-B zegt:

Este Dirk, Als dit je eerste iMac is of de eerste keer dat je een iMac als “nieuw” installeert dan is het misschien een aanrader om een PCHulp ambassadeur met Apple kennis te raadplegen.
Misschien is het meest comfortabele een PCHulp aan huis ambassadeur te vragen om je te begeleiden bij de installatie procedure.

14 augustus 2022 om 21:54.
592263 zegt:

Het was mijn tweede iMac die ik heb geïnstalleerd, de vorige keer was in 2011, versie mid 2010, die ik meer dan 10 jaar heb gebruikt.
De online cursussen van seniorweb, "basisinstellingen van een Mac" en "Mac bedienen" heb ik grondig gelezen en bovendien ook de paginas op de "macmiep" site.
Het heeft bijelkaar vrij veel tijd gekost maar de Mac is intussen geïnstalleerd en ik heb er vertrouwen in dat het goed is gegaan. De noodzakelijke privacy instellingen zijn aangevinkt en alles werkt zo te zien naar behoren.
Hulp van de clubleden zal ik zeker nog vaker inroepen. Een computer en mobiele telefoon blijven toch hulpmiddelen voor mij waar ik niet heel vertrouwd mee ben.
Met vriendelijke groet,
Dirk

15 augustus 2022 om 10:03.
Willem-B zegt:

Fijn dat het gelukt is. Proficiat

15 augustus 2022 om 10:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club