Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gebruik WiFi in de caravan
Geplaatst op 16 september 2022 om 09:10 door Lia1

De toegang tot wifi van campings blijkt lastig te zijn voor mijn iPhone en iPad wanneer ik in onze caravan zit. Buiten de caravan geen probleem. Wat kan ik verbeteren. Welke instellingen moet ik hanteren cq aan of uitzetten.
Mijn man gebruikt telefoon en tablet Android en daar gaat het redelijk goed mee.

3 reacties
DirkB zegt:
Het ene apparaat heeft nu eenmaal een betere wifi antenne/ontvangst dan het andere en het wifisignaal op de ene camping is beter dan op de andere, de afstand maakt verschil en de stabiliteit van het signaal verschilt, vooral bij veel gebruikers. Het is vaak tobben.
Binnen in de caravan (of camper) wordt het signaal afgeschermd door de wanden en extra afgeschermd als de rolgordijnen dicht zijn. Misschien maakt de zitplek nog verschil.
Als de Android beter ontvangt dan de iPhone/iPad, dan is nog te proberen of iPhone/iPad het goed doen via de hotspotfunctie van de Android smartphone/tablet. Er zijn smartphones die én op het wifi kunnen én wifi hotspot kunnen zijn. Verder bestaan er wifiversterkers. Er is een filmpje over, zie youtu.be/lBwIIRVqnj4

Wegens het getob met wifi ben ik zelf overgeschakeld op een mobiel abonnement met onbeperkt dataverkeer. Weliswaar houdt de 4G ontvangst ook niet altijd over maar mijn ervaringen zijn beter dan met wifi.
Er is in huis 1 abonnement met onbeperkt dataverkeer en 1 abonnement met een beperkte bundel. Beide abonnementen zitten bij dezelfde provider en ik kan uit het onbeperkte abonnement data beschikbaar stellen aan het andere abonnement. Dat scheelt in de kosten.
Voor mijn laptop en Chromebook gebruik ik de hotspotfunctie van de smartphone die zelf op het mobiele netwerk zit, dat gaat prima. Het bespaart ook kosten bij betaald wifi op de camping. Een Android/Apple tablet werkt ook op de hotspot van de smartphone. Je kunt zo zelfs m.b.v. een Chromecast TV kijken (dat verbruikt wél veel data).
16 september 2022 om 10:36.
RobdG zegt:

Voor een notebook op de camping heb ik in een wat verder verleden dit apparaat gebruikt. Ik kwam hem na enig zoeken nog tegen

16 september 2022 om 16:57.
Lia1 zegt:

Hartelijk dank voor beide reacties. Ik ga eea uitproberen.

20 september 2022 om 14:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club