Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Zwarte achtergrond apps op iPhone Xs
Geplaatst op 16 november 2022 om 09:46 door Noor.W
Hallo,
Sinds de laatste update gebeurt er het volgende.
Op mijn toegangscherm staat een afbeelding met een paar berichten (bvb WhatsApp), ik klik het bericht aan en kom via FaceID/ of code bij het bericht. Ik lees het en sluit WhatsApp. En dan zie ik een zwart scherm met app-iconen ipv mijn normale achtergrondfoto met de apps. Dit gebeurt bijna elke keer als ik een melding op het toegangsscherm aanklik. Ik moet de iPhone helemaal uitzetten en opnieuw opstarten om mijn normale achtergrondfoto met de apps erop te krijgen.
Via Instellingen> Achtergrond staat het goed, hoewel dit in IOS 16.1.1 veranderd is en je wisselende achtergronden kunt instelllen (geen behoefte aan). Wie herkent dit en hoe krijg ik deze bug weg?

Alvast mijn dank en groet,
Noor
7 reacties
MaritaA zegt:

www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwio7rHk3bT7AhUchP0HHWMIAogQwqsBegQICRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpN7g89C3kHg&usg=AOvVaw1E5Wte-KiGJWwKvRo56r7i

Al eens een harde reset uitgevoerd Noor?
Via de link zie je hoe dat moet.
Gebruik wel de officiële van Apple
snel volumeknop op indrukken/loslaten
dan volumeknop laag indrukken/loslaten
dan aan/uit knop indrukken en ingedrukt houden net zo lang tot het Apple logo verschijnt, ( negeer de melding om iphone uit te zetten, dat is wat anders) dan knop loslaten en wachten tot iPhone vanzelf weer opstart.
 

17 november 2022 om 08:57.
Noor.W zegt:

Dankjewel Marita, ik ga het proberen. Zoals je de harde reset hierboven beschreef had ik het nog nooit gedaan. Je hoort of het is gelukt.

17 november 2022 om 10:21.
Noor.W zegt:

Ik heb een harde reset gedaan en het was goed. Daarna drukte ik vanaf beginscherm op het daarop staande camera icoon en maakte een foto. Bekeek die kort en probeerde toen de camera-app via omhoog vegen te sluiten. Dat ging met enige moeite en kwam ik weer op het beginscherm. Dat veegde ik weer omhoog om bij mijn andere apps te komen en tóen kreeg ik dat zwarte scherm met mijn iconen erop in plaats van de originele, destijds door mij ingestelde openingsfoto, als achtergrond..
Of ik nu een harde reset doe, zoals jij beschreef, of de phone ”gewoon” sluit (volumeknop laag en zijknop samen even indrukken en dan op sluiten vegen) maakt geen verschil.
Ik denk dat het dus met de camera-app te maken heeft; zowel op openingsscherm als op het eerste iconenscherm krijg ik na maken van een foto dat zwarte scherm als achtergrond van de iconen ipv de vroegere foto.

Wil ik van dat zwarte schermachtergrond af komen, dan moet ik na een net gemaakte foto mijn phone herstarten door een harde reset of eerst “gewoon” uitzetten.

Heb beetje spijt van de update naar 16.1.1
Maar nu de oplossing…..?

17 november 2022 om 17:08.
MaritaA zegt:

Het is mij een raadsel Noor, omdat dit duidelijk (m.i.) een gevolg van de neiuwe update zou ik toch Apple support bellen.

17 november 2022 om 18:07.
Noor.W zegt:

Hallo Marita,
Ik heb diverse zaken bij instellingen bekeken, ook bij “scherm en helderheid”. Op de een of andere manier kwam ik bij “Focus”, welke ik uitgezet heb. Ik heb me nooit daarin verdiept, hoor: er zijn gewoon teveel mogelijkheden, welke ik (nog) niet gebruik.
Maar het resultaat was, dat ik ineens mijn beginscherm met iconen van apps weer met de door mij destijds ingestelde foto als achtergrond kreeg. En dit is nog steeds zo. Geen zwarte achtergrond meer; probleem opgelost. Het vervelende was dat het na gebruik van een app soms wél optrad en soms ging het even goed.

In elk geval mijn dank voor je aandacht voor dit probleem.
Met hartelijke groet,
Noor

20 november 2022 om 20:34.
Noor.W zegt:

Goedemorgen Marita,
Helaas moest ik gisteren concluderen, dat mijn mobiel soms tóch weer vreemde dingen laat zien; De donkere modes heb ik nu ook uitgeschakeld toen ik gisteravond op het onderste deel van mijn scherm mijn normale foto zag als achtergrond en op bovenste deel een zwarte achtergrond. Met de harde reset kwam de foto weer normaal als achtergrond van de apps en ook op het beginscherm stond weer mijn gekozen foto.
Mijn toestel is instabiel en ik denk dat ik tóch maar contact opneem met Apple.

Nogmaals mijn dank, hoor!
Groet, Noor

21 november 2022 om 10:22.
Noor.W zegt:

Goedenavond,

Gisteren toch maar contact opgenomen met Apple. Na diverse checks had ik natuurlijk niet het zwarte scherm als achtergrond. Gelukkig had ik wel een screenshot ervan gemaakt; het was voor de helper ook iets onbekends.
We hebben toen de nieuwe mogelijkheid bij “Achtergrond” gebruikt en een nieuwe set gemaakt van Toegangscherm en Begin-/startscherm en deze geactiveerd en gecheckt; dit geeft tot nu toe geen problemen meer.
Tijdens de update is er vermoedelijk iets niet goed gegaan met de foto, welke ik op het beginscherm had, dacht de Apple helpdeskmedewerker. Het probleem lijkt opgelost, ik heb het niet meer gezien.
Ook heb ik de donkere modes weer ingesteld en dat werkt ook weer goed.

Persoonlijk vind ik deze mogelijkheid om meerdere schermcombinaties te maken en die afwisselend te gebruiken geen toegevoegde waarde in deze update.

Wat mij betreft kan dit item afgesloten worden.

Allen goed weekend gewenst.
Met groet, Noor

24 november 2022 om 21:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club