Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
belastingaangifte 2
Geplaatst op 17 maart 2014 om 10:40 door appletom
Wel bedankt, ik dacht het nu te kunnen. Had natuurlijk geen prachtige iMac moeten aanschaffen voordat de aangifte de deur uit is. Enfin, het programma opent in Word, maar toont al mijn gegevens in een tien cm breed veld links, heel klein gedrukt. Ik krijg de weergave niet anders. Moet het misschien in een ander programma geopend worden in Apple? bvd
3 reacties
MaritaA zegt:
Hmm, dat is mij nog nooit gelukt. (knipoog)

Als je het gedownload hebt, zoals ik gisteren (vorige bericht) heb uitgelegd, staat het nu in finder (links onder in het dock, de twee gezichtjes) klik programma's links en vervolgens op de belastingapp.(zie schermafbeelding)
Je krijgt een schermpje of je het zeker weet etc. bla, bla, ok of sta toe klikken en het opent en je kan gaan invullen.

Wat ik denk is dat je word openstaat.
Op een mac is het niet voldoende om als je een programma open hebt staan, om links boven op het rode bolletje te klikken om af te sluiten, dat sluit alleen maar het gebruikte tabblad in een programma. (de gele is voor het tabblad tijdelijk plaatsen in het dock en de groene met kruisje of minnetje, groter of kleiner te maken.)
Een programma echt afsluiten, doe je door boven in b.v. mail(als dat open is) op het vetgedrukte woord mail te klikken en dan stop mail nog eens aan te klikken.

Ga eens onderin het Dock naar je programma's, in dit geval Word en rechtsklik er op, als er forceer stop staat is het nog open, dus aanklikken om het te sluiten
Staat er open is het afgesloten.

Even een klein vraagje, zet voortaan een reactie maar bij hetzelfde onderwerp (bericht), blijft het een geheel. Als je belastingaangifte de deur uit is, lees dan even de handleiding voor clubs, staat bij documenten bovenin
17 maart 2014 om 11:10.
appletom zegt:
Nu was t gelukt, ik blij. deel ingevuld; wou er later mee verder gaan en nu krijg ik alleen maar oningevulde aangifteformulieren; in welk programma wordt het geopend?; dat ' word' wegdoen links boven doe ik wel goed maar ik geloof toch dat t ergens in de weg zit, maar dat is wrs een ander probleem. groet, hettie
17 maart 2014 om 16:24.
MaritaA zegt:
Als ik jou was, zou ik het programma vanuit programma,s in de prullebak gooien en een hele nieuwe aangifte bij de belastingdienst downloaden, ik denk dat het corrupt is geraakt door al het gehannes.
Als je iets zoekt op een mac, zie je rechtsboven in de menubalk het vergrootglas, spotlight, vul in wat je zoekt en staat het op de mac, zie je het verschijnen, klikken en opent.

Had je al je bij de belastingdienst de bij hun bekende gegevens in laten vullen, dus ook ingelogd met je Digid, dan kan je gewoon afsluiten en weer openen, waar je gebleven was.
kijk je op de aangifte bij instellingen zie je waar het opgeslagen is. (dat is hetzelfde als bij windows)
17 maart 2014 om 17:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club