Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Safari en Google
Geplaatst op 10 april 2014 om 12:15 door Riki
Sinds een week ben ik in het bezit van een Mac Book Pro en kan mijn weg er nog niet in vinden. Ik kom steeds in de zoekmachine van Google terecht en wil in Safari. Het schijnt dat ik iets heb gedaan waardoor Google het heeft overgenomen. Hoe kom ik terug in de zoekmachine van Safari. Ik krijg nu ook geen updates meer van Apple. Schijnt verband te houden met Google.
Kent iemand dit probleem?
vr.gr. Riki
4 reacties
MaritaA zegt:
Riki er zijn momenteel geen updates, maar je kan dat op de volgende manier uitvinden.
Ga links onderin het dock naar de Appstore > klikken en dan rechtsboven
op updates klikken. Meestal als er een update is, komt er een nummertje te staan bij het icoontje van de Appstore onderin het dock.
Andere manier klik linksboven op het appletje > software update en dan komt hetzelfde boven water. Heeft dus niets met Google te maken, er is niets. Je krijgt ook nog meldingen als je niet installeert of als er updates zijn, tot gek makens toe!

De safari webbrowser heeft in principe (nou ja Apple dus) Google als startpagina ingesteld, maar hoort daar inderdaad niet mee te openen, maar met een blanco pagina, waarin jij een zoek/trefwoord(en) kan invullen, dan ga je naar Google of je typt het www. adres. .....in, maar ook dat www hoeft er niet meer bijgezet te worden.
Open safari > klik bovenin links op safari > voorkeuren > algemeen
Kijk eens of het net zo staat als op mijn bijgevoegde afbeelding en ook of vensters moeten openen met een blanco/lege pagina.

Eerst dit eens.
Verder een tip, ga naar de website van MacMiep en daar gaat een wereld open voor een beginner op de mac.Daarna kan je aardig overweg met je nieuwe MacBook.

P.s. Gekocht in de Applestore of via de website? heb je recht op een bepaald aantal uren (gratis) uitleg in de Applestore (Amsterdam, Haarlem, Den Haag(al open??))
10 april 2014 om 12:32.
Riki zegt:
Bedankt voor je snelle reactie Marita.
Ik heb mijn Ipad ernaast staan en dat vergemakkelijkte het zoeken. Kwam via een omweg bij jouw voorbeeld, maar ik wam er. Waar bij de rode pijl google. nl staat, staat bij mij: http://www.apple.com/nl/startpagina.
Ik krijg nog steeds zoek met Google bij de zoekopdracht te staan.
De laatste update die ik gevonden heb is: Safari Versie 7.0.3 geïnstalleerd op 3 april. Klopt dat ?

Ik woon in Noorwegen en heb de Mac hier in de winkel gekocht, er is hier geen Applestore, dus is het zelf uitzoeken geblazen en dat valt me zwaar tegen.

vr.gr. Riki
10 april 2014 om 13:14.
MaritaA zegt:
voer in het zoekveld van de browser van safari exact in wat er bij mij bij de rode pijl staat, niet bevestigen en dan naar safari > voorkeuren > algemeen en kijken of exact het zelfde er al staat, anders aanpassen, de rest zoals het bij mij staat.
Klopt Riki Safari 7.0.3 kijk maar bij mijn schermafbeelding, ben altijd up to date!.
Ga maar naar die MacMiep website. leuk en leerzaam en duidelijk.
Succes
10 april 2014 om 13:49.
Riki zegt:
Bedankt Marita, ik ben al aan het lezen op MacMiep. heb al het nodige gevonden.
10 april 2014 om 16:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club