Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Flash op iPad (3)
Geplaatst op 23 april 2014 om 10:21 door HAN665
De app Puffin Web Browser biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van Flash om bv leuke spelletjes te spelen op de iPad. Het is toch bekend dat flash (adobe) vaak "lekken" heeft. Hoe valt dit dan te rijmen dat Apple zo een app. in de apple store aanbiedt?
8 reacties
MaritaA zegt:
De grootste reden dat Apple Adobe Flash player niet toe laat, naast de lekken is dat het log is, d.w.z. gebruikt en vergt veel van een iPad, iPhone/iOS.
Batterijduur verminderd met 50% tijdens gebruik.
Een inmiddels verouderd iets, want Adobe heeft vorig jaar al aangekondigd, de verdere ontwikkeling van hun flash te stoppen.
De bedoeling en wat al veel gebeurd is dat HTML5 de boel moet gaan vervangen. Tot dat de standaard is, zijn browsers, zoals o.a. Puffin de enige oplossing.
Adobe Flash was tevens de grootste veroorzaker van crashes op een
Mac.

De reden dat het, denk ik word aangeboden is m.i. sowieso commercieel, maar voldoet wel aan de eisen die door Apple worden gesteld en in dit geval is dat o.a. een veel mindere belasting van het systeem en qua veiligheid beter dan de originele Adobe flash.

Tja en veiligheid, is voor een groot deel zelf verantwoordelijkheid nemen en in dit geval iets niet doen, als je bij voorbaat weet dat het consequenties kan hebben.
Ik mis Flash niet en die paar keer, ach ja, pech gehad, denk ik dan maar.

Zo maak ik nooit gebruik van hotspots, openbare wifi netwerken AH, Ikea, trein, ziekenhuizen, vliegvelden en (misschien paranoia) maar daar zet ik zelfs de wifi af. (dit even terzijde, maar heeft te maken met verantwoordelijkheid nemen)
23 april 2014 om 12:26.
HAN665 zegt:
Dank voor uw duidelijk antwoord.
Ik deel uw mening met het gestelde over de veiligheid.
23 april 2014 om 17:59.
Henschen zegt:
Bedoel je in je antwoord betr. Puffin dat ook deze flash niet helemaal veilig is?
24 april 2014 om 01:00.
MaritaA zegt:
Er zijn nog nooit meldingen geweest van problemen, althans ik heb het niet gehoord. Maar in het algemeen, niets is veilig in de digitale wereld.
Het enige wat veel mensen niet weten is dat Puffin een Amerikaans programma is en hun servers staan daar en elke keer als u via puffin flash afspeelt loopt het via Amerikaanse servers. Wie het nieuws een beetje volgt begrijpt wat ik bedoel. Naast veiligheid is privacy ver te zoeken. De keus is en blijft bij iemand zelf. Als jij vindt dat je flash nodig hebt, rustig gebruiken.

Ter overweging, gebruik je toevallig Google Chrome als webbrowser op je pc, daar zit Adobe Flash standaard in, velen realiseren zich dat niet, vaak krijg je zaken op je bordje zonder het te weten!
24 april 2014 om 07:25.
Marixius zegt:
Ook in Windows 8 zit Flash ingebakken in Internet Explorer.
Overigens is Apple, net als Microsoft, ook een Amerikaans bedrijf en waar denk je dat hun servers staan? SkyDrive/OneDrive, iCloud, GoogleDrive? En waren het niet juist de Apple apps die erg geheimzinnig doen over privacy terwijl er bij Android apps veel merr info wordt verstrekt? We moeten ook weer niet te paranoia worden.
24 april 2014 om 19:35.
MaritaA zegt:
Alleen als het gaat om open netwerken!!
24 april 2014 om 19:55.
Marixius zegt:
@marita
Ik begrijp in dit verband niet wat je met open netwerken bedoelt.
Je suggereert e.e.a. bij Puffin omdat de server in Amerika staat.
Ik geef aan dat dit ook geldt voor Apple, Microsoft, Yahoo, Google etc.
Hierbij maakt het geen verschil of je die servers via een beveiligd WiFi netwerk, een bedraad netwerk of een open netwerk benadert.
Je gegevens worden toch wel op die servers opgeslagen en als diverse overheidsinstanties daarin willen kijken heb je daar geen invloed op.
Dat open netwerken afgetapt kunnen worden is juist, maar dat heeft verder niets met Flash of de Puffin browser te maken. Alleen als er volledig encrypted mail (SSL/TLS) verzonden wordt en via https internetverbindingen gemaakt worden mag je je redelijk veilig voelen op open netwerken. Zolang er nog veel tablet gebruikers met onbeveiligde pop/smtp e-mail accounts zijn.....dan kun je beter een beveiligd Gmail IMAP-account gebruiken, ook al weet je dat de NSA daarin kan rondsnuffelen.
24 april 2014 om 22:12.
MaritaA zegt:
@marixius
Het antwoord van mijn kant op de vraag in dit bericht, was puur om duidelijk te maken, als je denkt dat iets "veilig" of redelijk veilig is, voordat we daar een discussie over krijgen, dat er wel ook iets is wat je je niet realiseert. Ik noem slechts een voorbeeld, om het duidelijk te maken, ik heb geen problemen met Amerikaanse servers, patriot act en wat al niet meer, maar wil slechts vragensteller duidelijk maken, zoals ik al zei,niets is echt veilig, trek je eigen conclusies en neem een overwogen beslissing. Als zij/hij met het antwoord tevreden is, ben ik dat ook en daar gaat het hier om. Je zal hier wel weer wat op te zeggen hebben.
Ik reageer niet meer, alleen nog op vragen door vragensteller/berichtplaatser.

24 april 2014 om 22:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club