Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Emailadressen vanuit Excel xlsx-bestand in BCC overzetten
Geplaatst op 13 mei 2014 om 19:10 door Roelbro
Als ledenadministgrateur van een landelijke vereniging moet ik op verzoek van het bestuur met enige regelmaat naar onze leden met internetaansluiting een email versturen. De ledenlijst heb ik opgeslagen in Excel. Het betreft dan zo'n 750 adressen, die ik vanuit de kolom emailadressen kopieer in de adresbalk BCC van het mailprogramma op mijn Mac. De mail stuurde ik altijd naar mijzelf. Dit verliep altijd feilloos. Thans echter krijg ik steeds een "waarschuwing" dat het/de adres(sen) geen emailadressen zijn. Ik heb alle adressen gescheiden met een puntkomma en een spatie, geprobeerd het bestand in mootjes van zo'n 100 adressen te versturen, alle adressen nog eens nagelopen en geen fouten kunnen ontdekken. Wie weet de oplossing?
5 reacties
MaritaA zegt:
Zou dit de oplossing kunnen zijn?
Het zou dus een komma moeten zijn achter elk adres, lijkt het en geen spatie.

Is voor die hoeveelheden MailChimp een oplossing of iets anders voor verzenden van bulk mail?
Overleg eens met je provider, voordat je wordt afgesloten voor het verzenden van spam, ondanks dat het BCC wordt verstuurd.

mail ABC
zie in bovenstaande link punt 2 (mailadressen scheiden door een komma)
13 mei 2014 om 19:20.
Truus zegt:
Heb je niets aan de antwoorden op dezelfde vraag van 8 mei gehad?
13 mei 2014 om 23:15.
MinyS zegt:
Ik heb in excel bij de emailadressen achter elk adres een ; geplaatst dit werkt feilloos. Als je dit gaat doen rechts klikken op het emailadres en in de formulebalk een ; plaatsen. Is even werk maar het werkt prima.
14 mei 2014 om 06:32.
Roelbro zegt:
Dank voor jullie reacties. Antwoord hwsoppe: Ik had alle adressen al voorzien van een puntkomma, maar dat hielp niet. N.a.v. het antwoord van Marita de puntkomma's middels "zoeken en vervangen" vervangen door een komma en toen ik de adressen in BCC plakte leek het erop dat het was opgelost. Mijn testbericht aan alle adressen werd keurig verzonden. Hoera, maar te vroeg gejuicht. Kreeg hele ritsen als onbestelbaar terug met o.a. de opmerking: "Message could not be delivered. Please ensure the message is RFC 5322 compliant." Overigens had ik het bericht aan mijzelf als geadresseerde gestuurd en kreeg het wel goed binnen. Aan Truus het antwoord: "Helaas...." Volgens Marita had ik bij mijn vraag van 8 mei er niet bij vermeld dat ik de berichten verzend met de mailclient op mijn Mac. Ik vermoed overigens dat de provider van onze vereniging daar mede op van invloed is. Ik zoek dat nog via onze webmaster uit.
14 mei 2014 om 16:44.
MaritaA zegt:
Jammer, ik heb het zelf nog eens uitgetest, keurig mailadressen gescheiden door een komma - GEEN spatie. Werkt perfect.Zo moet het in Apple mail.

Roel je kan nog een ding uittesten (als je nog de moed hebt!)

Neem 10 adressen, voer die handmatig in, in het BCC (blinde kopie veld) en naar jezelf, alles gescheiden door een komma en geen spatie, dus zoals je het altijd doet, dit keer handmatig en kijk of er iets terugkomt.

Ik begrijp niet helemaal goed hoe de provider van je vereniging hierop van invloed is, is je apple mail ingesteld via hun provider? Ook de uitgaande server?
14 mei 2014 om 18:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club