Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iOS update 7.1.2 kan voor problemen zorgen
Geplaatst op 2 juli 2014 om 20:18 door Marixius
Vanmorgen kreeg ik melding dat iOS update 7.1.2 klaar stond om te worden geïnstalleerd op mijn iPad4.
In mijn geval ging het om een OTA (over the air) installatie dus via WiFi.
Nadat ik akkoord ging met de voorwaarden werd de update gestart, scherm zwart, vervolgens Apple logo met daaronder een streep die de voortgang aangeeft.
Echter de voortgang stopte op zo'n 80%.
Ik heb een paar uur gewacht en vervolgens via mijn PC gekeken wat je moet doen als een iOS-update blijft hangen. Ik bleek niet de enige met dit probleem, op twitter circuleren vele meldingen.
Een harde reset bleek de oplossing, dus home-toets en aan-/uitknop tegelijk ingedrukt houden tot het scherm zwart wordt. Na opnieuwopstarten bij instellingen het versienummer gecontroleerd en daaruit bleek dat de installatie toch was uitgevoerd (althans bij mij). Bij sommige anderen moest de update opnieuw worden uitgevoerd en in enkele gevallen kon alleen via iTunes de update worden geïnstalleerd.
9 reacties
Truus zegt:
Het is beter om updates van besturingssysteem binnen te helen via een vaste verbinding met internet of dmv koppelen aan een pc.
2 juli 2014 om 21:30.
teu668 zegt:
Bij mij installatie via WiFi gedaan. Is gelukkig vlekkeloos verlopen.
Frits
2 juli 2014 om 21:38.
Marixius zegt:
Interessante suggestie Truus, maar bedenk dat er tegenwoordig veel iPad gebruikers zijn die niet (meer) beschikken over een PC.
Een "vaste internetverbinding" ofwel een ethernet aansluiting ben ik nog op geen enkele iPad tegengekomen. Alleen via WiFi is voor een groot aantal gebruikers de betreffende update uit te voeren. Op zich zou dat normaalgesproken geen problemen opleveren, maar kennelijk heeft Apple de update onvoldoende uitgetest gezien het grote aantal meldingen van vastlopers.
2 juli 2014 om 21:39.
Miax zegt:
Via Wifi binnenhalen met je iPad aangesloten op het lichtnet. Dat is volgens mij de beste methode om updates binnen te halen.
3 juli 2014 om 00:17.
CDriessen zegt:
De update kan inderdaad lang duren, dus sluit altijd de oplaadkabel aan !!!
Verder probleemloos verlopen.

groet Chris
3 juli 2014 om 12:48.
Nico2 zegt:
Ik heb mijn iPad, met de lichtnetkabel, aangesloten op het stopcontact en update is probleemloos en vlot verlopen.

Nico
3 juli 2014 om 12:53.
Marixius zegt:
Ook in mijn geval was ik met het lichtnet verbonden, omdat ik weet dat een update soms lang kan duren. Overigens wordt een update op de iPAD niet eens uitgevoerd als de batterijcapaciteit onder een bepaalde waarde is, want dan krijg je direct een melding om de iPad aan het stopcontact aan te sluiten. Maar daar gaat het in dit geval niet om. Het is goed om te lezen dat bij diverse gebruikers de update probleemloos is verlopen. Mijn punt is dat de update bij veel anderen niet probleemloos verloopt (zoals bij mij) en dan is het wel zaak dat je weet hoe je dan moet handelen (harde reset).
3 juli 2014 om 13:00.
r0n zegt:
Bij mij, op 2x een Ipad air, geen probleem.
Kan het zijn, dan er een update gemist was?
Hier ging het van 7.1.1 naar 7.1.2 .......
3 juli 2014 om 15:55.
Marixius zegt:
Ook bij mij ging het om de update van 7.1.1 naar 7.1.2 en dat ging gepaard met een vastloper. Na een harde reset bleek de update toch uitgevoerd. Om te voorkomen dat iedereen hier gaat melden dat de update bij hem of haar wel probleemloos is verlopen, het ging mij er alleen maar om te waarschuwen dat het in een aantal gevallen dus mis kan gaan en wat je in zo'n geval moet doen.
3 juli 2014 om 17:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club