Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Trage Mac
Geplaatst op 8 juli 2014 om 12:28 door Roelbro
Mijn Mac is inmiddels zo'n 5 jaar oud en ondertussen erg traag. Van de 640 GB op de Harde schijf nog 350 GB beschikbaar, dus minder dan de helft in gebruik. Kan volgens mij daar niet aan liggen. Ik gebruik regelmatig het gratis CCleaner voor de Mac. Desondanks blijft hij traag. Ik word overstelpt met spam van Mackeeper, MacClean etc., waar wel steeds een stevig prijskaartje aan hangt. Heeft iemand daar ervaring mee en zijn die beter dan CCleaner? Of heeft iemand een andere tip. Om de haverklap dat draaiende wieltje zien verschijnen begint me aardig te irriteren.
6 reacties
MaritaA zegt:

Dit onderwerp is hier al diverse keren behandeld. Alle door jou genoemde schoonmaakprogramma's zijn NIET des apples. Voor Mackeeper en MacClean wordt zelfs gewaarschuwd op Apple support pagina's. Je haalt er met die schoonmaakprogramma's dus steeds af, wat je juist nodig hebt om soepeltjes te draaien. CCleaner wordt niet ondersteund door Apple. Stop met die programma's. Begin voorlopig even met een schijfherstel. Programma's Hulpprogramma's Schijfhulpprogramma Schijf EHBO klik links op je harde schijf klik op controleer schijf (gaat even duren) Indien nodig op herstel schijf(bevoegdheden) daarna hetzelfde voor je schijf met je naam. Lees dit GEVAREN MACKEEPER

8 juli 2014 om 13:07.
Roelbro zegt:
Ga ik proberen. Hartelijk dank.
8 juli 2014 om 13:32.
Nico2 zegt:
Onderstaande heb ik op 19 maart ook geadviseerd.

Probeer eest wat MaritaA (hierboven) adviseert, en als een je een schoonmaak programma overweegt, en het geld ervoor over hebt, probeer dan "CleanMyMac2"

Of de bedragen nog up to date zijn zie je als op de site kijkt.

Ik gebruik 5 jaar CleanMyMac2, en ben daar erg tevreden over.
Het is niet in het Nederlands. Ik heb voor Duits gekozen.
Je kunt kiezen: Automatisch opschonen, Systeem opschonen, Grote & Oude bestanden opruimen, iPhoto opschonen, Prullebak legen, Verwijder apps heel slim, Verwijder Plug-ins en Widges,
De prijs is +- € 39,95 Het is niet goedkoop, ik denk dat de korting op dat bedrag is verlopen. Maar ik vind het de prijs waard. Je krijgt gratis nieuwe updates.

Kijk eens op: http://www.appletips.nl/korting-op-de-populaire-cleanmymac-2-0-applicatie/

Ik kwam ook onderstaande "Free Download tegen voor CleanMyMac2".
Er bestaat ook een gratis "CleanMyDrive"

Dit alles voor geïnteresseerde en kijk ter info eens op "macpaw.com"

http://macpaw.com/cleanmymac

Succes, Nico2
8 juli 2014 om 14:12.
Roelbro zegt:
Ik ga eerst het advies van MaritaA opvolgen en dan kijk ik ook nog eens naar jouw suggesties.
Overigens heb ik ook wel eens overwogen het geheugen op te vijzelen naar 8GB (nu 4GB), te meer ook omdat ik mijn video-opnamen bewerk met het vrij pittige Final Cut Express, met na iedere muisklik dat irritante wieltje. In ieder geval hartelijk dank voor je reactie.
8 juli 2014 om 14:26.
MaritaA zegt:
Roel, kijk nog even in het berichtenarchief bij 19 maart - getiteld: waarom Ccleaner niet meer in de AppStore wordt verkocht.
Je gebruikt dus een programma wat niet geschikt meer is voor Mavericks.

Verder inderdaad 8 Gb geheugen is wel nodig met wat zwaardere programma,s. Dus 2 x 4. Ik heb ze er zelf ingezet, van Kingston, speciaal voor Mac gemaakt.
8 juli 2014 om 15:52.
Roelbro zegt:
Marita,
Daar zal het wel op uitdraaien. Overigens ook geen goedkope oplossing. Ik ga wel eens op zoek op internet. Nogmaals dank voor je reactie.
8 juli 2014 om 17:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club