Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Poblemen met documenten te openen o.a. Word/Excel op de Mac
Geplaatst op 5 augustus 2014 om 16:53 door Ex-lid

Wie oh wie weet er raad.  Ik geen Word document meer openen op de Mac. Gisteren was dit ook al het geval, maar toen dacht ik dat het een momentopname was. Helaas is dit niet het geval. Hij opent wel foto's.

Hij geeft een melding -1712. Heb ik iets over het hoofd gezien? 

Ik hoop dat er iemand raad weet.

 

m.vr.gr.

Della Hogen

 

 

6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Hij is weer tot leven gekomen :-)

 

5 augustus 2014 om 17:00.
Niekie zegt:

Mocht het nog eens voorkomen.

Hier bespreekt Microsoft het probleem

 

Niek

6 augustus 2014 om 00:15.
MaritaA zegt:

Wat Microsoft hier zegt moet je dus niet doen.

1712 is een time out. Vermoedelijke oorzaak is vaak dat het Programma nog was geopend, of een heleboel ander programma,s openstonden, of de vorige keer niet goed was afgesloten.

In plists rommelen, moet je niet doen als je er niets vanaf weet, dat is de reden dat de Library niet meer zit, waar die vroeger zat.

Niek je vermeldt hier wel zaken met Windowskennis die gevaarlijk zijn als je een leek bent op Mac gebied.

ik wil niet dat dat gebeurt met mijn clubleden.

 

 

6 augustus 2014 om 00:47.
Niekie zegt:

Wat je tikt:  ""Vermoedelijke oorzaak is vaak dat het Programma nog was geopend, of een heleboel ander programma,s openstonden, of de vorige keer niet goed was afgesloten.""   

staat ook zo in het artikel.

En ik geef met een gerust hart Microsoft de schuld:  De kop van het artikel luidt: Word voor Mac onverwacht afgesloten of het foutbericht 'de toepassing Microsoft Word onverwacht wordt afgesloten'

En men "Rommelt"  niet met plists, er wordt gevraagd om het te verplaatsen naar de prullebak, en/of naar het bureaublad.

En ook ik leer snel bij.

En vergeet niet dat Office voor de Mac nog steeds een porogramma is van de makers van Windows.

Maar ik zal proberen nog zorgvuldiger te zijn.

Over het algemeen stelt MS geen oplossingen voor die gevaarlijk zijn. Ook de oplossingen voor de Mac.

Verder neem ik aan dat de vraagsteller geen leek is op Mac gebied.

Verder zijn het niet "jou" clubleden maar die van Seniorweb. Je bent beherder van deze club.

Wat doen beheerders: Beheerders zorgen ervoor dat de berichten voldoen aan de regels en aan de doelstelling van de desbetreffende Club. Voor een goede vindbaarheid passen zij waar nodig typfouten in de titels aan. Verder verzorgen zij documenten die voor alle Clubleden interessant zijn en vullen zij de agenda.

Maar ze doen zonder meer goed en gewaardeerd werk laat dat duidelijk zijn.

Niek

 

6 augustus 2014 om 01:29.
MaritaA zegt:

Berichtplaatser stelt dat het niet geopend kon worden (1712) en niet dat het plotseling sloot of de melding de toepassing microsoft  wordt onverwacht gesloten. Dat laatste betekent dat het al geopend was en daar zit wel een verschil in.

Rommelen met plists, hier door de slechte vertaling van het stuk, met opdrachten die niet kloppen, maakt dat er zaken fout gaan, het artikel is kennelijk ook gebaseerd op een ouder besturingssysteem

Verder zijn er ook leden, die best wel wat van Windows weten, maar niet allemaal in de registry zullen duiken, willen, kunnen en durven.

Wat is wel of niet een leek zijn op mac gebied, hier zijn geen criteria voor, in ieder geval op dit punt van vragensteller, anders wordt de vraag hier niet gesteld.

Snel leren via Google, is theoritisch, de praktijk is een geheel andere.

Wat hier aangeboden wordt door microsoft, is voor de gemidddelde gebruiker risicovol, zitten fouten in, o.a. door de verschrikkelijk slechte vertaling, wat ik geen reclame vind voor Microsoft.

En daarom kom ik op voor "mijn clubleden".

 

artikel 5 clubreglement.

 

 

6 augustus 2014 om 08:19.
Niekie zegt:

In deze link van Apple werd de oplossing voor de specifieke "Application Time Out error 1712 voor MS Word gegeven.En daar wordt doorverwezen naar de link die ik eerder plaatste.

Maar nogmaals het is zeker niet mijn bedoeling om mensen in problemen te brengen, maar schat misschien de kenis van de vraastellers te hoog in.

Op een ander forum waar ik redelijk veel kom, adviseren we gebruikers regelmatig wijzigingen in het register van Windows aan te brengen overigens. Voor zover je het register daar kunt vergelijken met de Splists van Mac.

Niek

6 augustus 2014 om 12:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club