Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
PWI bestandjes lezen op MacBook Pro
Geplaatst op 17 augustus 2014 om 15:29 door Marretje

Sinds kort ben ik overgestapt van Windows naar Apple. Ik heb nu een MacBook Pro en wil PWI bestandjes hierop downloaden. Deze bestandjes heb ik op mijn HP agenda staan als notities. Kunt u mij vertellen of dit mogelijk is?

Met vriendelijke groeten,

Marretje

4 reacties
MaritaA zegt:

Volgens mij zijn PWi bestandjes, bestandjes, extensie die op kleine zakcomputertjes (PDA) staan. Klopt dat, kunt u type doorgeven.

Heeft u het ooit gesynchroniseerd op de Windows pc, want dan zou het misschien vanaf daar d.m.v. migratieassistent voor windows overgezet kunnen worden. (en andere zaken die je erop wil hebben)


http://support.apple.com/kb/HT4796?viewlocale=nl_NL

In bovenstaande link vind je informatie over de migratieassistent.

 

17 augustus 2014 om 15:44.
Marretje zegt:

Het is een Microsoft Pocket PC van HP. Ik heb hem al minstens 12 jaar. En steeds gesynchroniseerd met mijn Windows laptop. Maar deze laptop is ineens kapot en de bestanden heb ik nu op een externe schijf staan. Nu ben ik bezig om alles op mijn MacBook Pro over te zetten. En alle notities die er op mijn pocket PC staan zou ik graag ook op mijn laptop willen lezen. Op mijn Windows laptop kon ik de bestandjes alleen lezen in outlook. Mijn HP agenda gebruik ik nog alleen om die notities te kunnen lezen. De notities staan ook op een SD kaartje. Deze heb ik nog niet in de MacBook geprobeerd en ik heb ook nog niet geprobeerd of deze PocketPC gesynchroniseerd kan worden op mijn MacBook Pro. Moet ik dat soms eerst proberen?

Marretje

17 augustus 2014 om 16:09.
MaritaA zegt:

Ik denk dat als je  microsoft office voor mac op je mac hebt staan, je de bestanden kan importeren. Office voor mac bestaat, alleen de huidige laatste versie 2011, is een rampenplan en eind van het jaar komt versie 2013 uit voor Mac, die prettig werkt en weer compatibel is met een originele windows versie.

 

Ik denk dat er even twee oplossingen zijn: Hp helpdesk bellen en vragen of er nog mogelijkheden zijn voor een mac.
of
Inderdaad aansluiten op de mac, als het werkt zie je het apparaat in de linkerkolom van finder, maak een map aan in documenten en kijk of het te importeren is.

Altijd het apparaat veilig verwijderen via het ejectteken⏏, of als het op het bureaublad staat aanklikken, rechtsklik en naar prullemand.

 

Nieuwe gebruikers , geef ik altijd de tip om even op de pagina van MacMiep te kijken, zeer nuttig, informatief voor nieuwe gebruikers.

17 augustus 2014 om 16:34.
Marretje zegt:

Ik heb hem aangesloten op de Mac, maar er komt niets in de finder. Daarna het kaartje waar de notities op staan, in de Mac gestopt. Nog steeds niets. De pocket PC is denk ik te oud. 

Hartelijk dank voor uw reactie en ik wacht wel tot eind 2013 op Word.

Marretje

17 augustus 2014 om 16:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club