Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Office voor Mac; 2011 of wachten op 2013?
Geplaatst op 19 augustus 2014 om 21:45 door meeke053

Marita schrijft in een berichtje op 17 augustus (PWI-bestandjes lezen) dat Office 2011 een 'rampenplan' is en beter op Office 2013 kan worden gewacht. Ik heb een kleinzoon, die net een iMac heeft gekregen, Office beloofd. Is Office 2011 zo slecht dat ik moet wachten op 2013 (en mijn kleinzoon beetje moet teleurstellen) of kan het wel mee door? 

Marita graag een paar argumenten die ik kan gebruiken om de jongen te overtuigen enen te wachten als dat echt nodig/verstandig is.

15 reacties
MaritaA zegt:

http://tweakers.net/nieuws/94793/microsoft-brengt-eind-2014-nieuwe-versie-van-office-for-mac-uit.html

Lees bovenstaande eens, dat geeft het al aardig weer.

Nog een voorbeeld de fonts in office 2011 voor mac zien er heel anders uit als iemand met een windows versie het leest/opent.
Knippen, plakken vanuit mails of internetpagina's werkt niet goed.
Het lint in 2011 is anders dan een windows versie.

Ik stel in mijn zoons bedrijf alle Apple Apparatuur in en maak het in orde als, als, er wat is.(eind van het jaar weer alle nieuwe besturingsprgramma's)

Daar is de laatste office versie geinstalleerd en het geklaag is overvloedig. Er wordt nu overwogen om via parallels desktop met toch een Windows versie te gaan werken.  (nog een programma kopen en een virusprogramma)Je kan het niet maken als documenten, niet overkomen zoals je het bedoeld had, of in nood overgaan tot zaken als PDF te versturen.

Maar ja, de jeugd, ze zijn ongeduldig en begrijpelijk, misschien voor school nodig, waar vaak met windows gewerkt wordt en je toch enigszins compatibel moet blijven.

Op macs gekocht na 1 oktober 2013 is iWork (apple's equivalent voor office) geinstalleerd. Zal wennen zijn, of het gratis Libre Office ter overbrugging.

Veel wijsheid toegewenst.

 

19 augustus 2014 om 23:18.
meeke053 zegt:

Dank Marita, ik ga de discussie aan.

19 augustus 2014 om 23:27.
MaritaA zegt:

Kijk even op de site van microsoft office, je kan het voor €7,00 per maand office 365 nemen met veel extra's en je krijgt de nieuwste versie als die er is, dat misschien een optie?

 

 

19 augustus 2014 om 23:33.
Miax zegt:

Meeke, ik heb zelf office 2011. Heb daar geen problemen mee, maar ik gebruik hem niet professioneel voor mijn werk. Hoor ook van mensen aan wie ik een word document mail geen klachten, zowel van windows gebruikers als macgebruikers

Je kan eens kijken bij een leveracier van de office software, of je hem wanneer hij uitkomt, niet gratis kan upgraden.

Toen ik versie 2010 kocht, kon ik toen 2011 kwam de nieuwe versie downloaden. Ik kocht hem ook een paar maanden voordat 2011 uitkwam. Staat meestal op de verpakking vermeld "Gratis upgrade naar ..."

Zo kan je misschien een teleurstelling bij je kleinzoon voorkomen. 

Wat is wijsheid? 😃

20 augustus 2014 om 14:29.
r0n zegt:

Is LibreOffice dan niet een optie?

(Edit: Sorry, dat had MaritaA al geschreven)

20 augustus 2014 om 21:42.
avatar
Ex-lid zegt:

Ook ik werk sinds kort met een iMac - tot volle tevredenheid. Het was - en is soms nog - erg wennen na jaren windows/officepakket, maar even doorzetten loont veel moeite!

Het was even zoeken of het nodig zou zijn een officeprogramma voor iMac te installeren, heb het eerst eens zonder geprobeerd.

Ik gebruik de gewone OpenOffice, en daar kan ik vrijwel net zoveel mee als met Windows WORD. 

Mailen was moeillijker wennen, maar dat blijkt toch een kwestie van tijd en concentratie te zijn.

Numbers is tot nu toe een goede vervanging voor Excel. Misschien hangt dat af van wat je met die programma wil doen. Ik vind numbers zeer gebruiksvriendelijk.

Mocht ik toch tzt een officeprogramma willen aanschaffen, dan kies ik voor de 365-dagen versie. Is goedkoop, en je krijgt alle updates er bij.

21 augustus 2014 om 11:53.
WimV48 zegt:

Ik gebruik Office 365 Home. Dit kun je op max. 5 computers installeren: PC, Mac's, iPad en Windows tablet. Dit in tegenstelling tot de Offioce 365 Personal die slechts voor 1 computer is. Je installeert het gewoon op elke PC en hebt dan 1 TB OneDrive  per geïnstalleerde computer. Je kunt het per jaar kopen, maar ook een doorlopend jaarabonnement nemen, dat is goedkoper. Ik vind het perfect werken. Het is wel zo dat per platform de versies iets verschillen maar met een abonnement kun je altijd de nieuwste versie installeren.

Ik heb een Windows PC, Macbook Pro, iPad-Air, en iPhone.

 

21 augustus 2014 om 12:41.
meeke053 zegt:

Dank beste mensen voor de tips en info.

Mijn kleinzoon (11 jaar) heeft inmiddels de keuze gemaakt: hij is voor de snelle en directe oplossing gegaan en het is dus Office 2011 geworden (met een stickertje op de doos voor een gratis upgrade). 

Ik wil overigens nog opmerken dat de vele ontvangen informatie het lidmaatschap van deze Seniorwebclub  wel erg prettig maakt.

22 augustus 2014 om 17:07.
Paul-B zegt:

Ik zou gewoon nog even wachten en Keynote van Apple gebruiken. Dit is gratis en als je kleinzoon een document in pages maakt en op Windows verder zou willen bewerken moet hij het als word opslaan. Later kan hij dan eventueel het document in pages gewoon openen.

ik heb er zelf nog nooit problemen mee gehad. Ik bewaar standaard een ook in word en PDF. Dit laatste omdat ik soms niet wil dat een ontvanger mijn document aanpast.

maritaA;

ik denk dat open office met € 7,00 per maand voor haar kleinzoon geen optie is. Dan toch maar open office. Mijn kinderen gebruiken dit tot tevredenheid op hun laptops. Wel bij instellingen zorgen dat je het als word opslaat.

24 augustus 2014 om 13:26.
avatar
Ex-lid zegt:

@ Bupaul: Maar hoe en bij welke instellingen kan ik op een iMac iets opslaan als WORD?

24 augustus 2014 om 13:58.
MaritaA zegt:

Bupaul, iedereen mag hier een advies geven, degene die hier een bericht(vraag) plaatst, maakt eventueel een keuze uit reacties of niet en dat is inmiddels gebeurd. Maar elkaar de les lezen is niet de bedoeling. De club is om elkaar te helpen en indirect tips.

24 augustus 2014 om 14:01.
MaritaA zegt:

Jourtje, als je Pages gebruikt kan je  kiezen voor opslaan als pages, word, pdf, epub, etc. middels exporteer naar. (zie schermafbeelding)

Opslaan als word garandeert niet altijd dat het exact hetzelfde is, als je in word opent.

24 augustus 2014 om 14:05.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank MaritaA - sorry, ik ging uit van Open Office, en vandaaruit iets als WORD opslaan. Daar had ik nog niet eerder van gehoord, vandaar mijn vraag. Ik zal het bij Pages gaan proberen.

Haha, Apple/iMac heeft nog heel wat geheimen voor me :-)!

24 augustus 2014 om 14:20.
MaritaA zegt:

Jourtje, daarom zijn die clubs zo leuk.
Geheimen zijn om opgelost te worden :-)

24 augustus 2014 om 14:38.
josee zegt:

Ik gebruik OpenOffice. Werkt prima en is gratis te downloaden. Alleen opletten dat je "bewaar als" in het goede  bestandstype doet. Dan kunnen ook de Windows-gebruikers eea lezen.

25 augustus 2014 om 17:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club