Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
IPad 2 synchroniseren
Geplaatst op 22 augustus 2014 om 13:20 door jean711

Omdat eergisteren het glas van mijn IPad gebroken bleek te zijn (rugzak niet goed genoeg ingepakt; schermprotectie onvoldoende?) ging ik mijn IPad synchroniseren met de MacBook alvorens de Ipad voor reparatie aan te gaan bieden.

Nu houd ik graag de regie over wat er op de IPad komt en wat niet (Tenslotte heb ik maar 32 GB oplslag). In het verleden had ik een map aangemaakt 'Foto's op de IPad' en 'Muziek op de IPad'. Kennelijk is dat nu vergeten want ik kreeg de melding dat voor ruim 12 GB geen plaats meer was op de IPad.

Mijn vraag is:

a hoe krijg ik de oude situatie weer terug ?(zonder alles opnieuw te gaan selecteren en beoordelen)

b wie kent een reparatie-adres dat goed werk levert en toch niet te duur is?

6 reacties
MaritaA zegt:

te weinig schijfruimte

Lees het bovenstaande eens door.
Maar als er niet genoeg ruimte was is er toch niets overgezet?

Terug naar een oude situatie, houd in terug naar fabrieksinstellingen, alvorens een reservekopie weer terug te zetten.(via iTunes) dat betekent dat de iPad helemaal leeggemaakt wordt. Andere mogelijkheid, sluit iPad aan, zorg dat iTunes niet geopend is en start de Photolader App vanuit programma's, na eerst een map gemaakt te hebben met b.v de naam foto's iPad en datum en haal alle foto,s daar naar toe vanuit de iPad. Je kan dan alle foto's op de iPad wissen en op je Mac met een programmaatje alle dubbele exemplaren laten zoeken in die twee mappen  en "vers" weer beginnen op de iPad. Het blijft wat bewerkelijker, maar de tweede manier geeft jou de controle en bij de eerste wordt alles verwijderd en moet je een hele nieuwe bibliotheek opbouwen.

idem dito voor de muziek.

 

Reparatie: nooit bij de hand gehad, ik kan me voorstellen dat dat per regio kan verschillen, maar een nieuw scherm zonder arbeidsloon is al gauw € 90,00. Dixons, Amac in de buurt? (zij sturen het naar Apple)

 

22 augustus 2014 om 14:20.
Truus zegt:

Reparatiecentrum waar je vooraf prijsopgave krijgt lijkt me gewenst, immers als de achterplaat ook een beschadiging heeft zal het nieuwe scherm niet meer juist hechten en ook vervangen moeten worden. Misschien heb je iets aan Dit adres

22 augustus 2014 om 16:40.
Paul-B zegt:

Vreemd verhaal, als ik mijn iPhone of iPad wil synchroniseren omdat ik bv een nieuw toestel heb, doe ik dat altijd via iTunes en op de Mac. Het enige wat ik dan nog hoef te doen is het opnieuw groeperen van de app's.

de foto's, films, boeken en muziek gaan gewoon mee

Ik heb er nog nooit eerder meer op gekregen dan waarvan ik een back up gemaakt had

23 augustus 2014 om 18:21.
marianne zegt:

 

onderstaand adres voor nieuw scherm. Klaar terwijl je wacht 60,=.

www.smartphone-point.nl

23 augustus 2014 om 22:24.
jean711 zegt:

Bedankt voor de reacties. Ik moet ze nog even op mij in laten werken. Met name wat Bupaul schrijft. Zoals gezegd had ik mappen met beperkte inhoud gemaakt om te backuppen. Maar nu besloot een hogere macht(?) dat toch al mijn muziek en al mijn foto's op de IPad moesten worden gepropt, wat natuurlijk niet ging.

Woensdagochtend heb ik afgesproken voor de reparatie van mijn IPad in Vught, bij smartphone-point. Mooie prijs en goede beoordeling.

24 augustus 2014 om 10:13.
MaritaA zegt:

Ik had je vraag wat anders begrepen.

Zou het kunnen dat in iTunes een vinkje verkeerd staat. Na aansluiten van de iPad en erop klikken in de linkerkolom, zie je onderin hoeveel ruimter vrij is (altijd een marge houden) en bovenin als je op foto's klikt zie je waaruit je synchroniseert.(zie schermafbeelding) Staat daar iets fout of staat er opeens alle mappen geselecteerd? (gaat net zo met muziek). Op je mac even kijken hoe groot de bestanden/mappen zijn en je weet of er nog genoeg plaats is op je iPad. 

24 augustus 2014 om 11:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club