Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
PSP
Geplaatst op 25 augustus 2014 om 12:13 door Tiny G.

Hallo allemaal,

Kan iemand mij vertellen of er een mogelijkheid is om Paint Shop  Pro te draaien op een Imac?

Groetjes Tiny

 

 

7 reacties
MaritaA zegt:

Bootcamp

Bootcamp is iets wat op een mac staat , je zal het moeten activeren, updaten e.d. Hiermee maak je een partitie om Windows (kopen!) te installeren  en dan zou je PSP kunnen draaien. je moet wel het OS X (mac besturingssysteem)gedeelte  afsluiten om daar terecht te kunnen. Vergeet daar dan ook geen goed virusprogramma voor.

Andere mogelijkheid is parallels desktop ( een virtuele machine, zoals dat heet) en dan kan je switchen wat je wil, kost € 80,00

Alleen voor het laatste is er net een nieuwe versie uitgebracht (no.10) compatible met het nieuw uit te komen besturingssysteem voor een Mac OS X 10.10 Yosemite en voor iCloud, wat iets gaat worden à la dropbox.
Er zijn nog wel meer virtuele programma's b.v. VMWare Fusion, maar worden niet door Apple ondersteund. Ik kan alles wel gaan opnoemen, maar zo kan je een idee krijgen.

Het gaat geld kosten naast de eventuele aankoop van PSP.
Parallels desktop zal ook goed ingesteld moeten worden, wil je niet zoiets als een cryptolocker krijgen, want dan staat ook het mac gedeelte op slot..

Ee mac toetsenbord is niet hetzelfde als een windows toetsenbord en verlies ook 32 of 64 bits niet uit het oog
 

Parallels desktop

 

 

 

25 augustus 2014 om 13:12.
Tiny G. zegt:

Dank je wel Marita, ik ga er eens naar kijken.

 

Groetjes Tiny

25 augustus 2014 om 15:00.
CDriessen zegt:

Kan iemand mij uitleggen wat PSP te maken heeft met bootcamp en virtuele machines. Of heb ik een paar tussenliggende vragen/antwoorden gemist?

26 augustus 2014 om 20:38.
Tiny G. zegt:

PSP draait nl. alleen maar op Windows.

 

Groetjes Tiny

26 augustus 2014 om 20:48.
CDriessen zegt:

Misschien is dan handiger om de vraag dan anders te stellen. Je kunt op een iMac natuurlijk ook iets als Aperture gebruiken. Als je gaat zoeken dan vind je vast nog vele andere foto-bewerkings proramma's die rechtstreeks op een iMac werken zonder Virtuele machines, wat op zich veel vertraging geeft weet ik uit eigen ervaring met Parallels.

groetemn Chris

26 augustus 2014 om 20:56.
Tiny G. zegt:

Ik weet dat photoshop wel voor de Imac is maar mijn dochter (waar ik dit voor vraag) kent alleen PSP en zou daar graag mee verder willen omdat ze daar een bepaalde stijl voor zichzelf heeft ontworpen en dit nog niet in Photoshop heeft kunnen vinden.

 

Groetjes Tiny

26 augustus 2014 om 21:08.
MaritaA zegt:

Vergeet niet dat veel, zoniet alle fotobewerkingsprogramma's voor een mac in Engels zijn, wat niet iedereen prettig vind.

26 augustus 2014 om 21:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club