Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Accounts op iPad3
Geplaatst op 24 oktober 2014 om 16:21 door HAN665

Op mijn iPad3 heb ik 2 accounts, een van mijn vrouw en een van mij.Als ik nu mijn account verwijderd , worden mijn favorieten , e-mails ect. dan ook verwijderd ? 

7 reacties
MaritaA zegt:

Wat bedoel je met account (s) Han?

Je Apple id?
E-mail adressen?

 

 

24 oktober 2014 om 16:51.
HAN665 zegt:

Het betreft e-mail account. En eventueel het Apple Id. Ik heb nl het voornemen een nieuwere iPad aan te schaffen. De oude iPad wordt dan gebruikt door mijn vrouw .

Maar hoe moet in handelen om mijn foto's , bladwijzers etc.van de oude device over zetten naar de nieuwe? Ik heb in iCloud een back up gemaakt. Heb iTunes nog niet op mijn wind.8.1 gedownload. Ben ik duidelijk genoeg met mijn vraagstelling?

24 oktober 2014 om 18:01.
MaritaA zegt:

Ja het wordt me nu duidelijk. Ik zou toch maar iTunes op je pc zetten. Daar een backup maken voor het geval dat.
Zodra je op de nieuwe iPad inlogt met het Apple id wat je nu hebt, gaat automatisch dat soort zaken synchroniseren (favorieten, contacten, kortom alles wat aan staat in je iCloud).

NIET je mail, dat mail adres verwijderen op de oude en op de nieuwe invoeren. Dan komen ze vanzelf weer binnen op de nieuwe.

Daarna zou ik de oude iPad terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Je vrouw maakt haar eigen Apple id aan en kan daarmee helemaal de oude iPad naar haar wensen invullen, Ze zal wel opnieuw even haar emailadres in moeten stellen, maar die is denk ik ook via de pc te bereiken.(webmail), inloggen bij face time, berichten, App/iTunesstore met haar Apple id.

Ze zal geheime vragen aan moeten maken en goed onthouden, want als je ooit je wachtwoord kwijt bent etc.....

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2014 om 19:04.
HAN665 zegt:

Dank voor uw antwoord.  

24 oktober 2014 om 22:26.
HAN665 zegt:

Ik wil over dit onderwerp nog een volgende vraag stellen;

Is het ook mogelijk om op de "oude iPad" alleen mijn e-mail account te verwijderen . Mijn vrouw maakt ook gebruik van de instelling zo als die nu op de "oude iPad " staan. (Denk aan favorieten, freecell wordfeud , e-mail ect).

Alleen zou ik dan mijn Apple ID en gebruikersnaam moeten wijzigen in die van haar. Op de nieuwe iPad kan ik dan mijn bestaand  Apple ID en gebruikersnaam gebruiken.

(Bij het installeren van de nieuwe iPad worden de bestanden die in iCloud staan automatisch - als daartoe een accoord geef - overgezet op het nieuwe toestel).

Graag uw advies.

 

 

5 november 2014 om 22:38.
MaritaA zegt:

Veel is gebonden aan je Apple id.

Als je die weghaalt op je oude iPad, zijn de zaken zoals jij boven noemt weg. Je vrouw moet dan met haar nieuw te maken Apple id weer alles opbouwen, apps kopen e.d. Het is dus alsof zij helemaal vers op een juist aangeschafte iPad zit.

Als jij op de nieuwe iPad je nu bestaande Apple id invoert , kan je alle apps, die daar ooit mee gekocht zijn weer downloaden, je wordfeud en andere games gebruiken etc.

Hou je op de oude ipad zowel als de nieuwe jouw Apple id, hoef je maar één keer te betalen voor het aankopen van Apps, boeken, muziek maaaaar, haar contacten komen ook bij jou tevoorschijn en andersom, haar notities komen bij jou en andersom,  etc. Favorieten die zij interessant vindt heb jij ook.

Dit kan behoorlijk irritant zijn en verwarrend. Hoe goed je huwelijk ook is, soms is het wel prettig om zaken gescheiden te houden.

Mijn advies zou zijn, haal op je oude iPad jouw emailaccount daar weg log uit bij icloud (apple id) Je vrouw maakt haar eigen apple id aan, maar zal spellen, alle apps etc. die ze wil hebben weer moeten kopen.

Voor je laatste vraag onderaan geldt dat je eerst op de nieuwe iPad alles moet instellen, dan gaat dat syncen met de oude iPad, (mits op het zelfde wifi netwerk) dus de oude nog niet leeg halen voordat alles op de nieuwe staat en dan pas de oude leeghalen. (voorwaarde: op beide apparaten hetzelfde Apple id)

Als ik het zo lees Han, lijkt het me nuttig dat jij pc hulp aan huis aanvraagt bij seniorweb om je hierbij te helpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 november 2014 om 23:59.
HAN665 zegt:

Hartelijk dank voor de moeite die heeft genomen om mijn vragen te beantwoorden. Ik neem uw advies als gesteld in de laatste alinea van uw antwoord over.

vr.gr.

6 november 2014 om 10:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club