Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
drivers voor Canonscan N650U
Geplaatst op 31 oktober 2014 om 13:48 door jean711

Omdat ik binnenkort naar een overheidsarchief ga, wil ik ter plekke documenten kunnen scannen. Mijn oude Canon scanner wordt gevoed vanuit de USB poort, dus die wilde ik meenemen samen met mijn MacBook die op OS X 10.7 draait. Echter, Canon heeft die drivers niet (meer?) beschikbaar. Ze raden mij aan om regelmatig op hun site te kijken, maar ik las ook al commentaren van gebruikers die al drie maanden de drivers proberen te downloaden. Er is een programma beschikbaar van Vuescan via Hamrick.com en dat werkt ook, maar je moet het kopen terwijl prijs en voorwaarden duister zijn.

De gratis versie van Vuescan hanteert een onuitwisbaar 'watermerk' met als tekst: 'koop Vuescan".

Kan iemand van de Apple club mij aan de drivers helpen? Zou fijn zijn. Groet, John

8 reacties
MaritaA zegt:

Ik kan je niet aan de drivers helpen John, tevens denk ik niet dat ze  er ooit zullen komen, de scanner is te oud. (wegwerpmaatschappij)

Vuescan kost rond de $80,00, je zou het eerst dus gratis kunnen proberen en dan als het bevalt aanschaffen.

De andere kant is, iets erbij leggen en je hebt iets nieuws, met airprint, dus ook vanaf je iPad printen. (all in one)

Al eens op de webpagina van Silverfast gekeken?

Verder geen oplossing, wel een overweging.

31 oktober 2014 om 14:34.
Niekie zegt:

Voorop gesteld, dat ik weing kennis heb van mac en apple, maar zoeken met Google lukt me aardig.

MaritaA zou deze  het kunnen zijn?

Pas wel op het is softpedia. In principe een site die als je niet goed leest Adware mee geeft bij de download. Dus kies niet voor automatische installatie.

Niek

31 oktober 2014 om 15:19.
MaritaA zegt:

Wat ik om mijn beurt weet Niek is dat ik niet alles voor zoete koek aanneem wat er op Google staat en jij kennelijk wel.

A. de laatste drivers die Canon voor dit type heeft uitgegeven was voor besturingssysteem OS X 10.6.

B. dat waren drivers 3.8.1 exact dezelfde die softpedia aanbiedt maaaar ze vermelden alleen OS X en verder geen nummer, reden om gealarmeerd te worden.Nog erger niet eens OS X maar Mac.

Als de fabrikant het niet meer levert, is het einde verhaal.

31 oktober 2014 om 16:28.
Niekie zegt:

Ik zeker niet MaritaA. Maar ik vraag niet voor niets jou mening in deze Apple zaak. :-)

Niek

31 oktober 2014 om 17:05.
Truus zegt:

Afhankelijk van dat wat gescand moet worden: Vraag vooraf eerst even of u ter plekke wel mag scannen. Sommige boeken kunnen of mogen niet ' platgevouwen' worden onder een scanner. Sommige documenten niet aan het licht van de scanner blootgesteld.  Foto maken is dan vaak wel mogelijk , en dat zou met de camera op het MacBook kunnen bv.....

31 oktober 2014 om 17:51.
jean711 zegt:

Dank voor de reacties. Silverfast kent mijn oude scanner niet en biedt dus geen software er voor aan. Ik kan vanaf mijn IPad printen dus dat is geen probleem. Maar hoe krijg ik een scan op mijn IPad? Het aantrekkelijke van mijn oude scanner is zijn geringe afmetingen en laag gewicht. Nadeel van Vuescan is dat ze mogelijk na de aanschaf, beperkingen bedenken in het gebruik. Alternatief is een nieuwe Canon scanner (kost evenveel als Vuescan), maar die zijn dikker en zwaarder (1,6) Wel hogre resolutie ar die heb ik waarschijnlijk niet nodig. Voorlopig werk ik maar met Vuescan tot ik iets beters weet.

31 oktober 2014 om 18:38.
MaritaA zegt:

Kijk hier eens

Voor de iPad, er zijn veel meer van die Apps, ook sommigen die het gelijk in dropbox of google drive, one drive zetten, Heb je dat ook op je mac, dan ben je er, denk ik.

31 oktober 2014 om 19:10.
Truus zegt:

Zie dat u een iPad heeft, dan zou ik voor een scan app kiezen. Heb ik positieve ervaringen mee, zowel met die Marita aangeeft als ook met  DocScanner en JotNot. Even uitproberen welke voor u het fijnste werkt

31 oktober 2014 om 20:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club