Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Fotobewerkingsprogramma's op Mac ??
Geplaatst op 17 november 2014 om 11:03 door KOOS1938

Misschien eens interessant om ervaring uit te wisselen over het programma dat je op de Mac gebruikt wel of niet in combinatie met Picasa.

Er zijn genoeg gratis programm's in het nederlands, zoals:

GIMP 2,8

FASTSTONE IMAGE 

PHOTOSCAPE.org/mac

PIXER.com/editor/

Hoe is je ervaring, werkt het makkelijk, gebruik je het met PICASA of juist niet.

Zelf werk ik al jaren met PICASA en toen ik een Mac kocht ook weer, vondt het zelf en ook vele anderen makkelijker dan iPhoto van Mac. De mappenindelen werkt super per jaar en gebeutenis. Vandaar uit, als er meer bewerkt moet worden, zoals perspectief enz, ga ik naar Photoshop Elements, maar het nadeel voor Mac gebruikers is altijd dat het niet in het Nederlands is. Er zijn genoeg mensen die de taal niet beheersen, maar zelfs als dat wel zo is heb je toch uitdrukkingen die je niet dagelijks gebruikt en er zit op dat soort programma's 90% dat nooit gebruikt wordt. Verder lijkt het wel of dat soort programm's je altijd willen treiteren. Ik had de Photoshop in het Duits, maar heb hem pas overgezet in het Engels. Nou ik kan wel zeggen dat er zeker 50% anders werkt. Vraag me niet hoe het kan, maar het is zo.

DUS NU DE OPROEP: Iedereen die iets gratis gebruikt en er een goede ervarng mee heeft laat het me weten, dan ga ik ze ook weer uitproberen en zal dan iedereen via de Apple-Club laten weten wat de ervaringen zijn.

 

Koos

4 reacties
MaritaA zegt:

http://www.xnview.com/en/xnviewmp/

Hier nog een mogelijkheid voor OS X en Linux (engels, frans,duits) gratis voor privégebruik.

Samenwerking met Picasa....??

17 november 2014 om 12:02.
wilha zegt:

Het gratis programma Irfanview (www.irfanview.com) heeft dit bij de veelgestelde vragen staan  Q: Can I use IrfanView on Mac?
A: Yes, probably. There is no native-Mac version of IrfanView. However, you can use IrfanView in conjunction with Mac program like WineBottler/DARWINE. Take the ZIP version of IrfanView and unzip it or copy your existing Windows IrfanView folder to Mac. This is easier because the installer may need additional Windows DLLs to run.

Misschien is dit ook uit te proberen?

Wilha

 

17 november 2014 om 12:16.
MaritaA zegt:

Kleine toevoeging bij het bericht van Wilha(bedankt voor het meedenken, Wilha).

Winebottler/kroonenberg is een programma dat beweert dat je exe programma's op je mac kan draaien zonder bootcamp of een virtual box, Ik heb twee gecrashte macs in mijn omgeving gezien, door dit programma. Bezint eer ge begint.

17 november 2014 om 13:56.
KOOS1938 zegt:

Ik heb vroeger wel eens gekeken naar Infanview. 

Liver eerst de programma's die ik melde, dat is al genoeg en Nederlands.

17 november 2014 om 14:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club