Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Imap of Pop
Geplaatst op 19 november 2014 om 21:55 door Ex-lid

 Goedeavond samen,

Ook ik heb geduvel met het binnenkomen van mail sinds ik iCloud heb, want mijn server  UPC accepteerd geen iMap, dus wil ik aan jullie vragen, moet ik die iCloud verwijderen? En hoe doe ik dat zonder mijn contacten te verliezen? Alles is aangesloten via die iCloud, iphone - ipad en imac. Als mijn iphone belt, rinkelt mijn ipad met alle plezier mee...alle mails komen ook 3x binnen....het is mij veels te veel van het goede, maar ja, mijn kleinzoon bedoelde het goed.

Graag jullie advies en alvast bedankt voor goede raad!

Marit

 

5 reacties
MaritaA zegt:

Ik kan merken dat je boos bent Marit.

Wat jij hebt heeft niets te maken met iCloud.(het is een mailprobleem door een POP instelling)
iCloud synct op je apparaten de zaken die jij aan hebt gezet.
Je kan zelf zien op je appara(a)t(en) welke zaken dat zijn.
Ja en ook al je contacten, maar die contacten verdwijnen niet als je b.v. dat UPC mail adres zou verwijderen.

Maar...

Je zou het volgende kunnen doen (dit is een suggestie)

Ga een account op al je apparaten gebruiken(aanmaken) wat IMAP ondersteund, dat zou dus een ......@iCloud kunnen zijn of...@gmail of ....@outlook kunnen zijn (de laatste twee geven je ook een leuke hoeveelheid opslag in de cloud). 
Ander bijkomend voordeel van deze accounts is: mocht je ooit bij UPC weggaan, je ook dat mailaccount kwijt bent en deze niet en ben je op een ander (vakantie)adres(lees: wifi netwerk van een andere provider,) je toch mail kan versturen.

Dat stel je via IMAP in op al je apparaten en alles loopt mooi synchroon. (wel instellen op elk apparaat om b.v. alles na b.v. een maand van de server te verwijderen, zodat je inbox op de server niet volloopt en je eventueel niets meer ontvangt, wat op iPad en iPhone wel eens wil gebeuren.

Je gaat je contacten op de hoogte brengen, dat je een ander mailadres hebt. Binnen korte tijd komt je belangrijkste mail binnen op je nieuwe account.

Op je Mac houd je het upc account ernaast en langzaamaan, worden de mails steeds minder en gebruik je het (upc)voor (zoals ik het noem) een "rommel"account, mooi voor de reclames of de mailtjes van upc zelf e.d.

Enne... die rinkelende iPhone op je Mac en iPad kan je afzetten, 
Ik vind het wel makkelijk.

19 november 2014 om 22:42.
avatar
Ex-lid zegt:

 

Dag Marita,

Bedankt voor je advies en dat ga ik heel netjes opvolgen en mijn boosheid is het raam uitgevlogen! Komt gewoon door de "oude dag"(78) ik was weer kriebelig, omdat ik alles niet zo snel door heb als toen ik wat jonger was.

Fijne avond nog Marita en nogmaals bedankt voor bovenstaande tip!!

Groeten van Marit

19 november 2014 om 23:02.
MaritaA zegt:

Vergat nog wat, dat upc account nog maar op één apparaat gebruiken en verwijderen van alle andere apparaten anders blijf je het "geduvel" houden!

19 november 2014 om 23:27.
Jan.Koll zegt:

Ehhh, MaritaA schrijft:

- - - - - - citaat - - - - - -

Dat stel je via IMAP in op al je apparaten en alles loopt mooi synchroon. (wel instellen op elk apparaat om b.v. alles na b.v. een maand van de server te verwijderen, zodat je inbox op de server niet volloopt en je eventueel niets meer ontvangt)

- - - - - - citaat - - - - - -

De kans dat je met G-mail of Outlook volloopt is tamelijk theoetisch.  Beiden, dus Google (Gmail) zowel als Microsoft (Outlook) stellen gratis 15 Gb schijfruimte beschikbaar en dat is best veel.  Met bijna 1.700 berichten gebruik ik nu 1,95 GB van de beschikbare 15 GB...  Ik gooi zelden iets weg en ruim meestal na een jaar of 3 à 4 pas op. En sommige berichten bewaar ik, in een aparte "bewaarmap", nog (veel) langer.

Jan

21 november 2014 om 22:27.
MaritaA zegt:

@Jan

Zou ze iCloudmail (apple's eigen cloud o.a. ook voor mail) gaan gebruiken dan heeft ze 5 gb, en indien zij een keuze heeft gemaakt om die ook te gebruiken voor een backup van documenten, apps, foto's e.d. ben je er gauw doorheen, meer dan 5gb gebruiken betekent ruimte bijkopen.

Ja op haar mac geen probleem zoveel mails, wel op op een iPhone of een iPad, die apparaten heeft zij ook. Op een iPhone,iPad van 16GB,(er zijn zelfs nog iPhones van 8 GB!) krijg je het gezeur dat bij updates de melding komt, dat er geen ruimte is, die vraag komt hier heel regelmatig voorbij. (het nieuwe besturingssysteem met de benodigde vrij ruimte om soepel alles te laten draaien is ruim 5GB)

Jan die 15 gb (google) en outlook, moet je wel eventueel delen met andere zaken die daar staan. 
Ik persoonlijk wil geen 1700 mails op de server hebben, maar zo zie je maar, veel is persoonlijke voorkeur. 

Jij gebruikt geen iPad, iPhone (vandaar nog even deze toevoeging/uitleg) want met deze apparaten komt het regelmatig voor dat mensen ondanks dat mails verwijderd worden op die apparaten er toch weer het icoontje met het getal erin  (zelfs een keer bij iemand hier 4000, die opnieuw gedownload werden) tevoorschijn komt omdat er geen berichten van de server verwijderd worden. En dan niet begrijpen hoe dat kan en dat er geen mail meer binnenkomt, niet meer kunnen updaten vanwege ruimtegebrek etc. Dus voordat mensen een probleem erbij kunnen krijgen, pas ik liever "regeren is vooruitzien" toe.
 

22 november 2014 om 01:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club