Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Back-up in de cloud
Geplaatst op 23 november 2014 om 11:16 door Henschen

Hallo Marita, ik gebruik alleen een i-pad voor al mijn zaken. Mijn vraag is nu of, als de i-pad zou crashen, mijn gegevens van buitenaf weer op te halen zijn uit de cloud. Uiteraard met mijn eigen toegangscode, maar dan via de computer van mijn dochter.

Ik heb alle programma's die ik ge-backup't wil hebben op groen staan bij instellingen.

Dank voor je antwoord, Henschen.

 

9 reacties
MaritaA zegt:

Henschen ga eens op de pc van je dochter via de webbrowser naar www.icloud.com en log in met je Apple id en wachtwoord, alles wat jij daar ziet staan komt bij een crash/of aankoop van een nieuw apparaat weer terug. Het gebruikte Apple id is voorwaarde voor het e.e.a.

Dit geldt ook voor alle aankopen in de Appstore verbonden aan dat zelfde Apple id. Op het moment dat je een nieuw apple apparaat installeert, je bestaande Apple id invoert, komen alle eerdere aankopen bij Apple (boeken, muziek, films, apps terug onder aankopen met een wolkje, tikken op het wolkje en het is weer terug op je apparaat.

Het geldt niet voor zaken zoals aankopen buiten de Itunes store cq Apple om, zoals boeken (b.v.Tom Kabinet, maar daarvandaan kan je je aankopen misschien wel weer opnieuw downloaden, omdat dat soort zaken vaak weer verbonden is aan een inlognaam en wachtwoord). muziek noem maar op, daarvoor zou je het hier onder beschrevene kunnen doen.

In jouw geval zou ik zeggen, waarom niet een gmail en een outlook account aanmaken, je hebt bij ieder ongeveer 15gb opslag in de cloud, totaal 30gb via google drive en one drive en daarin zet je zoveel mogelijk zaken, die niet in iCloud worden bewaard.Box heeft ook een aardige opslag in de cloud. te downloaden in de Appstore.

Bij een crash heb je dan, denk ik, op deze wijzen vrijwel alles weer terug.(Mits je de inlognamen(verbonden mailaccount) en wachtwoorden van de diverse icloudopslag weet, om het opnieuw te installeren. (je kent dropbox toevallig, het werkt allemaal volgens hetzelfde principe)
Bijkomend voordeel, omdat ik weet dat je ook nog een iPhone hebt is dat met die cloudopslag, je daar de dingen inzet, die je op beide apparaten wilt hebben zonder ruimte op de apparaten te gebruiken.

De aankoop voor meer ruimte in iCloud(vrij 5gb) is zeer redelijk te noemen, dit voor mensen die b.v. ladingen foto's en muziek hebben.

Dus je hebt de pc van je dochter niet nodig.

Voordeel van backup in icloud is dat je niet afhankelijk bent van een pc en dat je overal waar je bent op de wereld, je kan herstellen/terugzetten.

 


 

23 november 2014 om 13:13.
Henschen zegt:

Wow, ik ben al een stuk geruster. Alleen komt bij mijn iPhone4S na volledig opladen steeds de melding: not enough storage, terwijl als ik via instellingen bij de cloud kijk, die nog 1,6 GB als beschikbaar aangeeft. Vlgs.mij maakt de phone geen back-ups meer sinds bovengenoemd bericht.

Bij de i-pad heb ik dit probleem niet; daar dus wel back-ups.

Nu denk (en hoop) ik maar dat,omdat ik toch alles gesynct heb, die back-ups van de phone niet zo nodig zijn, op een enkele app na welke alleen voor de phone is. Die zou ik dan moeten noteren om in een noodgeval via mijn dochters computer weer terug te kunnen halen.

Marita, bedankt trouwens voor je zeer uitgebreide antwoord. Henschen.

23 november 2014 om 21:14.
MaritaA zegt:

De 5 gb in iCloud geldt voor alle apparaten tesamen.
Een beetje ruimte bijkopen?

23 november 2014 om 21:30.
Henschen zegt:

Goed idee! En nogmaals bedankt, Henschen.

23 november 2014 om 22:13.
dolfijn150 zegt:

Goedemorgen Marita en allen,

Ik heb een vraag over de icloud reservekopie. Kun je die nu beter aan zetten of uit zetten. Ik maak wel altijd handmatig een back-up/resevekopie via iTunes, maar lees dat daar ook niet alles wordt opgeslagen. Wat kun je nu het beste doen om alles terug te hebben bij een eventuele nw. aankoop of crash van de iPad. Ik heb een iPad 4e generatie.

 

24 november 2014 om 08:09.
MaritaA zegt:

 

Ik maak een backup in iCloud en regelmatig ook nog handmatig in iTunes. Heb je n.l alleen een backup in iTunes en je bent niet in de buurt van je pc (vakantie) heb je er weinig aan, als er wat gebeurt.

Wat ik echt niet kan missen en waarvan ik weet dat het niet in iCloud komt, staat in diverse andere cloudopslag (dropbox, google drive, one drive, box, copy).

Weet wel hoe je iets terugzet vanuit iCloud, iTunes.

Echt alles terug is denk ik een utopie, maar heel veel kan wel.

 

24 november 2014 om 13:11.
dolfijn150 zegt:

De link werkt niet meer Marita, heb je nog een directe anders zoek ik wel bij apple. Dan ga ik onder algemeen/icloud de reservekopie maar aanzetten dat lijkt me handig.

Ik heb nog nooit wat terug hoeven zetten via icloud maar 1 x wel via itunes nog niet zolang geleden. Mijn ipad startte niet meer op na de update naar iOS 8. Toen met hulp van apple support via iTunes de back-up teruggezet.

24 november 2014 om 13:21.
MaritaA zegt:

Ik heb problemen met plaatsen van een link, ze werken de helft van de tijd niet. Ik stuur het je wel even per mail.

24 november 2014 om 13:32.
MaritaA zegt:

http://support.apple.com/nl-nl/HT5262

Alsnog de werkende link!

24 november 2014 om 14:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club