Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
prullenmand legen op de Imac
Geplaatst op 17 december 2014 om 11:41 door ruudbvdijk

Goede dag,

Ik heb een probleem met het legen van mijn prullenmand, elke keer dat ik aanklik dat haar aanklik dat de prullenmand geleegd moet worden krijg ik de melding "Leeg prullenmand veilig" met mededeling "De prullenmand bevat beveiligde onderdelen. Wilt u alles verwijderen, inclusief de beveiligde onderdelen, of alleen de onbeveiligde onderdelen?"

Het maakt mij niet uit of het veilig gebeurt of niet als hij maar leeg raakt en dat gebeurt niet, inmiddels heb ongeveer 1400 stukken die verwijdert dienen te worden, maar ik raak ze niet kwijt. Ongetwijfeld heb ik in begin van het legen iets fout gedaan helaas kan ik niet vinden wat er fout is. Kan u mij helpen?

Met vriendelijke groet, Ruud van Dijk

5 reacties
MaritaA zegt:

Ruud, klik in het Dock op Finder

Dan bovenin op het vetgedrukte Finder klikken en daar kan je kiezen voor veilig verwijderen. Met die hoeveelheid, gaat het wel even duren! Het wordt n.l. diverse malen overschreven.

Zorg dus dat de boel niet in sluimer/slaapstand gaat.

17 december 2014 om 11:48.
ruudbvdijk zegt:

Denk jij dat hij nu aan het werk gaat, ik denk namenlijk dat hij niets doet, maar ik kan het mis hebben en kom hier nog op terug, hoe dan ook, bedankt voor zover! groet.

17 december 2014 om 11:55.
MaritaA zegt:

Zie schermafbeedling, het getal gaat langzaam naar beneden, als je dat ziet doet het zijn werk. Zoals je ziet bij mij, duurt het soms wel ee uur voordat de voortgangs streep blauw wordt.

17 december 2014 om 12:40.
ruudbvdijk zegt:

Marita,

Ik heb kennelijk in het verleden iets fout gedaan, ongeduldig of zo, zit in mijn aard, maar dat schermpje krijg ik ook, maar het verminderd niet.

Nu heb ik het volgende gevonden, door jouw aanwijzing om de finder actief te maken, ben ik verder gaan zoeken en kwam het volgende tegen en klikte op voorzieningen, daarna op het vraagteken onderaan en zo kwam ik de map tegen "Het paneel 'Dock' in Systeemvoorkeuren" op prullenmand gezocht en zie hier kon ik aangeven of de map veilg dan wel gewoon geleegd kon worden.

Hartelijke dank voor je reactie,

prettige feestdagen en ongetwijfeld tot later!

Groet Ruud.

17 december 2014 om 12:54.
neli zegt:

Ik ondekte dat ik het zelfde probleem had. De twee eerste oplossingen werkten op mijn Mac (Yosemite) niet. Het lukt wel zo: Finder-Voorkeuren-Geavanceerd en dan het vinkje weghalen bij "leeg prullenbak veilig".

Tegelijk wil ik iedereen alvast fijne feestdagen toewensen en jullie bedanken voor alle hulp op deze geweldige site.

17 december 2014 om 13:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club