Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Fotopresentatie via laptop Windows 7+beamer
Geplaatst op 17 oktober 2013 om 14:30 door Imazi
Hoe kan ik het beste een digitale fotopresentatie geven; laptop van organisator Windows 7 + beamer. iMovie, iDVD of Keynote. Ik bezit iMac en gebruik Aperture fotoprogramma. Enkele foto's licht ik toe met teksten.
Een enkele ervaring met iDVD, maar de laptop die ik moest gebruiken reageerde onregelmatig snel of langzaam, zodat ik mijn tekst regelmatig moest aanpassen. Was hinderlijk. Geen ervaring met iMovie of Keynote, maar dat is te leren. (denk ik). Ook zou het mogelijk zijn via mijn iPad. Dan heb ik geen laptop nodig.
3 reacties
Truus zegt:
Als de laptop niet goed reageert zou ik kiezen voor de presentatie via de iPad. Als de laptop wel goede weergave geeft via internet - dus als je streamt en geen gebruikmaakt van de software op de laptop - zou je kunnen kiezen voor een presentatie die online staat.
Zelf gebruik ik een verloopkabeltje van vga naar iPad omdat er met een vrij oude beamer wordt gewerkt, en kan zo alle bestanden vanaf de iPad tonen. Erg makkelijk.
Kijk wat de mogelijkheden ter plekke zijn of het zinvol is te investeren in bv AppleTV .
17 oktober 2013 om 15:47.
gerritschraa zegt:
Ik geef momenteel bij SeniorWeb-Leek de iPad training voor beginners. Daarbij gebruik ik reflector op mijn laptop en kan ik via AirPlay de beelden van mijn iPad via de beamer die weer is aangesloten op de laptop draadloos oversturen. Ik kan dan met de iPad in de hand in het leslokaal heen engere lopen.erg handig. Toen ik een video filmpje ging starten liep de zaak vast, maar mogelijk ligt is dit nog ergens optie lossen. iPad beelden en foto's gaat prima. Reflector heb ik besteld in de vs en kost ongeveer 12 euro,dus aanzienlijk goedkoper dan de Apple-TV
20 oktober 2013 om 12:46.
Imazi zegt:
Hartelijk dank voor de adviezen. Bij gebruik van mijn iPad spreekt het verloopkabeltje van vga me wel aan; het advies om het via Air Play met gebruik van een reflector te doen klinkt goed, maar ik moet de termen nog uitzoeken.
Voorlopig ben ik begonnen om de foto's op iDVD te zetten. Dit programma vind ik gebruikersvriendelijk. Mogelijk dat ik het ook nog met iMovie/Keynote ga proberen.
21 oktober 2013 om 11:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club