Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's overzetten van een Windowscomputer naar een Mac.
Geplaatst op 11 januari 2015 om 15:05 door ruudbvdijk

Goede Middag,

Hoe kan ik op een makkelijk manier foto's overzetten van een Windowscomputer naar een Maccomputer?

Groet Ruud.

10 reacties
MaritaA zegt:

Ruud, jij hebt toch een Mac, reden dat ik dit vraag, is het eenmalig dat overzetten, of gaat het vaker gebeuren?

11 januari 2015 om 15:15.
ruudbvdijk zegt:

Dag Marita,

Het is de bedoeling dat het eenmalig is, ik maak een account aan voor mijn vrouw op de Mac en kan zij op mijn mac de foto's makkelijker bewerken (sorteren) dan op de windowscomputer waar ze met picaso werkt. Het is een uitprobeersel.

Groet Ruud.

 

11 januari 2015 om 15:22.
MaritaA zegt:

Als het een uitprobeersel is, zou ik kiezen om ze op een stick te zetten vanaf de Windows pc en importeren op de mac naar haar account (dus met haar naam, eventueel wachtwoord, bepaalde rechten etc.). 

Hiervan uitgaand zou ik zeggen, maak een map afbeeldingen voor haar via finder, voorkeuren, navigatiekolom en vink de map afbeeldingen aan. Dit dus pas doen als je in haar account bent.

Verder de stick formatteren als ExFat, dat leest zowel Windows als OS X.

Als je niet precies weet hoe je dat laatste moet doen, vraag het maar even.

11 januari 2015 om 15:30.
Jan.Koll zegt:

Wat zou je zeggen van het aanmaken van een "cloud-opslag" b.v. Dropbox.  Als je die op beide computers zet)*, want Dropbox is voor zover mij bekend platform onafhankelijk, kun je daar zaken opslaan en met zowel het Mac-besturingesysteem als met het Windows-besturingssysteem (of Linux of ...) opslaan en ermee doen wat je bedoeling is.  Enige info over Dropbox is hier te vinden (klik op hier).

Uiteraard moet het bestandsformaat wel zo zijn dat beide besturingssystemmen e.e.a. aan kunnen, maar omdat foto's meestal in .jpg-format zijn zal dat geen probleem zijn.

)*  Met "op beide computers zet" bedoel ik dat, als je op de harde schijf van beide computers een dropboxmap installeert je de gegevens heel eenvoudig kunt uitwisselen omdat dan alles wat er op de éne computer in staat ook op de andere computer beschikbaar komt (en zelfs op internet om er elders ook nog bij te kunnen) mits er een internetvebinding actief is.

Jan

11 januari 2015 om 16:29.
ruudbvdijk zegt:

Het zou mij welkom zijn als de foto's naar de mac komen, ik heb geen enkele ervaring met Dropbox.
 Met de usb stick is ook geen optie, want het zijn bestanden van enkele duizenden foto's.

 

 

11 januari 2015 om 16:41.
MaritaA zegt:

Hoeveel GB aan foto's is het Ruud?

Externe harde schijf, die formatteren als ExFat en foto's vanaf de windows erop kopieren en harde schijf op de mac en foto's eraf halen.
Op deze manier gaan ze niet van de windows pc af en als er iets fout gaat met de overdracht heb je al die foto's nog. Bovendien als je pc/mac crasht, heb jij een backup? dus een externe harde schijf is sowieso een noodzakelijk iets als je een pc hebt.

 

http://support.apple.com/kb/DL1557?viewlocale=nl_NL​

Via bovenstande manier kan je lezen hoe de migratie assistent voor windows werkt, klik op de link om er meer over te lezen als je het opent.

MAAAAr, de migratie assistent gebruiken betekent wel dat de foto's van de windows pc gehaald worden, dat lijkt mij  niet de bedoeling, of wel?
ook dan kan er iets mis gaan en bij geen backup op een harde schijf, ben je eventueel foto's kwijt.

usb stick of externe harde schijf min of meer hetzelfde.

11 januari 2015 om 17:08.
Jan.Koll zegt:

Dropbox is super simpel; n.b. dit moet wel op beide computers gebeuren (of als je Dropbox op meer computers wilt gebruiken voor data uitwisseling op allemaal, zoals bij mijzelf). Je krijgt in de gratis versie 2 GB ruimte beschikbaar
Ook moet je beschikken over een geldig e-mailadres dat je op alle computers kunt gebruiken voor Dropbox (je zou er apart één kunnen maken voor dit doel bij Gmail of Microsoft Outlook). Ook is het handig vooraf een zware wachtwoordzin te maken en dan bij voorkeur tenminste (!) twaalf tekens groot.

Instructies voor Apple: http://www.appletips.nl/tag/dropbox/
Instructies voor Windows: https://www.schoonepc.nl/tools/dropbox.html

Succes

Jan
 

11 januari 2015 om 17:34.
ruudbvdijk zegt:

Wederom bedankt voor jullie hulp, ik ga beide adviezen rustig bekijken. Bedankt voor de waarschuwing Marita dat bij migratie assistent de foto's verdwijnen van de windows pc.

Wordt vervolgd, alhoewel dit een tijdje kan gaan duren, omdat ik niet zo snel werk en graag op zeker ga.

Groet Ruud.

11 januari 2015 om 18:21.
ruudbvdijk zegt:

Marita,

Ik heb jouw advies ter harte genomen en ben met een draagbare harde schijf aan het werk gegaan (500 gb) en zijn de foto's overgebracht op mijn mac.

Ik durfde het advies van Jan niet op te volgen omdat ik bang was dat ik iets verkeerds zou doen en dan heb je het nog niet zo gauw in orde.

Hartelijk dank voor het mee denken en ongetwijfeld tot een volgende keer!

11 januari 2015 om 23:40.
MaritaA zegt:

Goed om te horen, Ruud

Dropbox is super handig, alleen je begint met gratis 2GB en dan wordt grote hoeveelheden overbrengen een langdurige klus. Vandaar dat mij dat geen zinvolle oplossing leek.

 

12 januari 2015 om 00:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club