Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Adobe Lightroom 5 kopen
Geplaatst op 18 januari 2015 om 17:06 door LouiseH

Mijn eerste bericht hier;-)
Ik heb twee vragen over Adobe Lightroom 5 dat ogenschijnlijk niet meer los te koop is, maar na wat googlen kwam ik bij deze link https://www.adobe.com/nl/cart.html en het schijnt dus toch te kunnen.
Vraag 1:
Zie de screenshot die ik hier bij voeg: Er staat "Platform: Mac/Win"
Begrijp ik goed dat hij dus op zowel Windows als Mac kan worden geïnstalleerd?

Vraag 2:
De prijs is voor een volledige versie, de upgrade versie is een stuk goedkoper.
Bij Paint Shop Pro (=uitsluitend voor Windows te koop) heb ik de jarenlange ervaring dat de term "upgrade" uitsluitend op de prijs slaat. Het is gewoon de volledige versie!
Weet iemand toevallig of dit bij Adobe ook het geval is?

Ik ben bang, als ik de aanschaf niet snel doe, hij niet meer los te koop is, dus uitsluitend in een Creative Cloud abonnement, wat voor mij geen optie is.


 

7 reacties
MaritaA zegt:

Wat ik zou doen, is Adobe Nederland bellen en als u al een Adobe account heeft, kunt u telefonisch bestellen, voordeel is dat u het programma op een CD aangeleverd krijgt, maar vraag ook of Lightroom in het Nederlands is voor een Mac, Volgens mij niet, dus dan wordt het engels, frans, duits en niet iedereen vind dat prettig. (Mijn Adobe fotoprogramma is dus in engels, maar ja ik ben tweetalig)

Win/Mac is voor het online kopen en downloaden, er wordt gelijk gezien of het een Mac is en u krijgt de juiste installatie geschikt voor OS X. 

Ik denk, (vermoeden dus) dat het alleen in de cloud krijgen/gebruiken  van Lightroom, nog even op zich laat wachten, reden hiervoor is:

Apple gaat iPhoto en Aperture niet meer ondersteunen,  ergens in de eerste helft van dit jaar. Gebruikers daarvan krijgen de mogelijkheid al hun foto's naar het nieuwe(re) Photo's (zoals het gaat heten, hoe origineel) te uploaden. Welke bewerkingen daarin mogelijk zijn is nog onbekend, of het gratis is net als iPhoto, weet ik ook niet.

Adobe, dit wetende probeert nu gebruikers van Aperture, binnen te halen in Lightroom.

Maar nogmaals, het is een vermoeden. (ze zijn wel erg pusherig met hun creative cloud !)

PS op een Windows is het .exe voor programma's
     op OS X (Mac) .dmg of .pkg, de een kan niet op de ander draaien en omgekeerd.

 

18 januari 2015 om 17:23.
LouiseH zegt:

Reuze bedankt! Ik hoop dat we elkaar mogen tutoyeren, zou graag met "jij" worden aangesproken als het mag. Waar ik vandaan kom is de enige optie "you" .... yes, I'm bilingual too;-)

Morgen ga ik contact opnemen met Adobe NL. Het gaat me dus niet zozeer om de taal, maar wel om de vraag of de versie op twee systemen kan worden geïnstalleerd. 

Overigens zag ik dat Lightroom wel wordt aangeboden in de Creative  Cloud en net als jij vind ook ik dat ze wel erg opdringerig zijn daarmee. 

 

18 januari 2015 om 17:46.
MaritaA zegt:

Succes morgen, laat nog even weten hoe het afloopt hier, helpt misschien anderen met een zelfde vraag.

18 januari 2015 om 17:53.
LouiseH zegt:

Tuurlijk laat ik weten hoe het afloopt. Tot dan..

18 januari 2015 om 18:01.
LouiseH zegt:

Hi, daar ben ik weer, inclusief Adobe Lightroom, zojuist geïnstalleerd op m'n iMac èn de Windows 8.1 laptop!
Het is de Nederlandse versie, die ik via voorkeuren ook nog kan wijzigen naar andere talen.
Ik had eerst Adobe gebeld om te informeren of hij inderdaad op Mac en Windows kon worden gebruikt en of de taal inderdaad NL was.
Nu nog wat lessen bij elkaar zoeken, ik heb al genoeg geïnvesteerd in lessen plus boek voor Photoshop, dat ik vooralsnog de gratis tour maar eens ga proberen.
Tips zijn vanzelfsprekend welkom:-)

19 januari 2015 om 13:13.
MaritaA zegt:

Er zijn redelijk veel instructies te vinden op de Adobe website en uiteraard Google. ik gebruik geen Lightroom maar PSE.

Veel succes verder en wie weet zien we nog eens een mooi resultaat in de fotografieclub.

19 januari 2015 om 13:24.
LouiseH zegt:

Nog even over de opdringerigheid van Adobe betreffende de Creative Cloud: Ik had voor de Mac van mijn man een paar jaar geleden Photoshop Elements 8 gekocht, dat was destijds de nieuwste. Hij gebruikt het echter nooit, vindt iPhoto goed genoeg voor zijn fotogebruik (voornamelijk voor Facebook).

Nu ik ook een iMac heb dacht ik "ik kan hem installeren, dan zie ik wel of ik er iets aan heb" Zo gezegd zo gedaan en meteen kreeg ik een mail van Adobe waarin ik hartelijk welkom werd geheten in de Creative Cloud! Ja...ja.... 

Ik heb vandaag tijd besteed aan het verzamelen van tutorials voor Lightroom. Tot nu toe deed ik fotobewerking (voor zover nodig) in Corel PSPX6, het wordt dus weer ouderwets studeren voor m'n ongeconcentreerde hersens😱

 

20 januari 2015 om 18:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club