Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iCloud Drive op iPad 4
Geplaatst op 24 januari 2015 om 14:32 door Noor.W

Ik heb veel foto's op mijn iPad 4 staan; genoeg Gb opslag ervoor, maar teveel voor backup in iCloud. In eerste instantie heb ik iCloud Drive niet geactiveerd, maar nu vraag ik me af of ik die foto's in iCloud Drive kan zetten en die dus als backup gebruiken voor mijn foto's. Het is me niet geheel duidelijk wat ik precies kan doen met iCloud Drive en ik haal dat ook niet uit de handleiding. Graag een antwoord?

Met groet, Noor

2 reacties
MaritaA zegt:

iCloud drive is een extra mogelijkheid vallend onder iCloud en erg vergelijkbaar met Dropbox.
Er komt op je Windows pc (mits iCloud control panel voor windows is geinstalleerd) en op een mac, een extra mogelijkheid om zaken daarin te zetten(uploaden) zoals b.v.documenten vanuit (office,iWork)Bij windows zie je iClouddrive in de verkenner, op Mac in Finder.

Alles valt onder het beleid van iCloud en dat is 5GB gratis voor alle apparaten, waarop je iCloud (drive) hebt ingesteld.

Ga je meer gebruiken, moet je gaan betalen.

Gaat het jou om opslag in de cloud voor foto's (veilig stellen) en ook de mogelijkheid om ze op je pc te hebben en daar  b.v. een fotobewerkingsprogramma erop los te laten o.i.d. zou ik een gmail of een outlook account aanmaken, kan je Googledrive en/of One Drive installeren, beiden met een aardige hoeveelheid gratis opslag, installeren op je iPad en PC en je hebt hetzelfde, wat vice versa werkt.

iClouddrive is nog steeds in betafase, zou het nog niet gebruiken. Ook is het nog niet bereikbaar vanaf de iPad (eenrichtingsverkeer, ben niet blij met wat Apple momenteel doet, erg halfbakken)d.w.z. je kan vanaf een iPad niet uploaden naar iClouddrive.

Maar als je bij foto's, fotostream aan hebt staan, ziiten ze al in iCloud.
iClouddrive geeft dus eigenlijk alleen de mogelijkheid om meer verschillende zaken in iCloud te zetten, dan ooit de standaard foto's, contacten, agenda, favorieten,leeslijst.

 

24 januari 2015 om 16:46.
Noor.W zegt:

Marita, dank voor je duidelijke antwoord. Ik heb fotostream uitgezet omdat ik een melding kreeg dat iCloud niet voldoende ruimte had. Als ik een backup maak via iTunes, dan komen de foto's daar toch wel in? Veel foto's op mijn iPad staan ook op mijn pc, maar op iPad staan ze gesorteerd in bepaalde albums, wat handig is die te laten bekijken. Op mijn desktop staan ze in andere mappen en op datum. Die gesorteerde albums zou ik graag zo willen backuppen om na een crash ze weer zo terug te kunnen zetten op mijn iPad. Ik dacht daarvoor dus iCloud Drive te kunnen gebruiken; dus niet 😩. Jammer! Prettige zondag gewenst en nogmaals mijn dank.

Groet, Noor

24 januari 2015 om 19:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club