Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Fotostream uitschakelen?
Geplaatst op 31 januari 2015 om 17:39 door LouiseH

Wat gebeurt er als ik dit doe?
Zijn alle afbeeldingen op de iPad dan weg of staan ze nog ergens?
Ik heb geen behoefte aan synchronisatie van foto's, eerlijk gezegd.
Fotostream maakt het voor mij visueel (vooralsnog) allemaal ingewikkeld, ik doe er op de iPad eigenlijk niets mee, zeker niet bewerken, hoewel ik wel de apps iPhoto en Filtermeister heb.
Soms neem ik foto's met de iPhone, als ik geen gewone camera bij me heb. Die worden, zodra ik de WiFi op de phone inschakel, automatisch gezonden naar mijn map Camera Uploads in Dropbox. Van daaruit kan ik ze overzetten naar andere devices, zoals de iMac of de Windows pc.
Synchroniseren maakt me nerveus, ik wil iCloud ook niet gebruiken. Misschien komt het ooit, maar zover ben ik nog niet en vind het al heel wat dat ik de email accounts "synchroniseer" door over te stappen op IMAP.

 

 

2 reacties
MaritaA zegt:

Je kan fotostream uitzetten, je hebt dan alleen nog de foto's gemaakt met dat betreffende apparaat op je apparaat. Met fotostream staan ze al op al je apparaten en hoef je dat hele dropbox niet te gebruiken daarvoor. Je kan nog icloud control panel voor windows op je windows pc zetten. Kat in het bakkie, alle foto's op al je apparaten. Conclusie je zet de ene cloudopslag uit en gaat een andere gebruiken!

Is dit niet een beetje: Waarom makkelijk doen, als het moeilijk kan?

Jammer dat je iCloud (vooralsnog) niet wil gebruiken.
Vaak maakt onbekend onbemind. Je doet jezelf tekort en maakt geen gebruik van de voordelen van deze (dure)goed doordachte, veilige, intuïtief werkende apparatuur.

 

https://www.apple.com/nl/icloud/​

PS. dropbox is cloudopslag!!
PPS. it's all up to you.

31 januari 2015 om 20:25.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita, je hebt gelijk dat onbekend "onbemind" kan zijn, hoewel ik doorgaans wel in ben voor iets nieuws.   Ik heb Fotostream nu uitgeschakeld en .... no harm done!

Kun je nagaan hoe slecht ik het had ingesteld;-) Ik had het niet gedurfd zonder jouw antwoord.

Toelichting: Dropbox gebruikte ik al voor mijn Apple avonturen. Ik kreeg twee jaar geleden bij mijn Samsung Galaxy S3 phone 500GB cadeau voor twee jaar, dus dat was aantrekkelijk. Die periode is net om en ik ben verbaasd er toch nog 50GB aan over te hebben gehouden, terwijl ik die phone inmiddels niet meer heb (mijn zoon is er zeer happy mee) en nu heb ik een iPhone6, die ik veel beter begrijp, lijkt een beetje op m'n iPad natuurlijk.

Met andere woorden: Dropbox is voor mij een dankbaar en groot cloud mechanisme en ik kan er goed mee omgaan, als overdracht centrum voor al m'n devices.

Het komt vast wel goed met mij en de Apple cloud services (iTunes gebruik ik ook niet in die zin...oh..oh. )

Baby steps.....  

Nogmaals bedankt!

 

31 januari 2015 om 22:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club