Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iCloud voor Wind.
Geplaatst op 5 februari 2015 om 15:25 door HAN665

Als ik mijn iPad Air dmv de kabel met iTunes op mijn wind. 8.1 PC verbind kan ik iCloud voor Windows installeren. Windows heeft al Sky Drive. Wat is de toegevoegde waarde van de iCloud dan? Bovendien heeft de iPad toch ook al de iCloud? 

Kunnen beide Clouds op een Pc worden geïnstalleerd?

1 reactie
MaritaA zegt:

http://www.appletips.nl/gebruik-maken-van-icloud-op-een-windows-pc/
 

Lees bovenstaande eens.

Sky Drive heet al een lange tijd One Drive, maar dat is meer een soort van opslag.

iCloud is een directe synchronisatie van bepaalde zaken, voor gebruiksgemak tussen Apple apparaten.

Voorbeeld: door iCloud worden bepaalde zaken direct gesynchroniseerd tussen apparaten, iets in de agenda zetten op mijn iPad, staat direct ook op mijn iPhone in de agenda. Gelijk te gebruiken.

Als je de link opent en leest kan je zien wat er mogelijk is via iCloud tussen een Windows pc en een Apple apparaat voor directe synchronisatie. (wel beperktere mogelijkheden.)

One Drive, Google drive, Dropbox en wat er allemaal nog meer is aan cloudopslag, synct niet je agenda, (mail)contacten e.d. à la minute. Het is handig voor extra opslag(back up), en op diverse apparaten over je documenten te kunnen beschikken/gebruiken. Als ik b.v een tel. nummer zet in One Drive op mijn Mac of iPad, kan ik er niet meteen vanaf mijn iPhone mee bellen, ondanks dat daar ook one drive op staat.

Via iCloud dus wel.

 

 

 

 

5 februari 2015 om 16:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club