Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
foto's verdwenen uit bibliotheek van iphoto van 19.1.j.l.
Geplaatst op 7 februari 2015 om 09:43 door Ex-lid

 

Goedemorgen Marita en anderen,

Even bijpraten. Na een een heel gedoe bij de helpdesk van de imac, is het uiteindelijk geconstateerd dat ikzelf de oorzaak ben geweest dat al mijn foto's waren verdwenen. Ik had geinstalleerd Virus Barrier Expresse als virusscanner voor mijn imac, maar toen die met het bericht kwam dat er een probleem was en dat programma moest verwijderen wilde ik verder gaan met de bewerking, heb ik dat gedaan (ik wist niet wijs te worden uit de technische details) en met het verwijderen ben ik dus alles uit de fotobiblioteek kwijt geraakt. Een nieuwe opslagschijf gekocht, alle het oude eerst een backup gemaakt, toen alles eraf gehaald en opnieuw Yosemite erop geinstalleerd en ineens kwamen de foto's weer terug toen ik iphoto op goed geluk ging exporteren van de oude schijf naar de nieuwe opslag....ik dolblij, dat snap je.

Ik ben zelf niet zo slim met computers, maar mijn oudste kleinzoon wel (24) want die heeft dat uiteindelijk maar op deze manier opgelost. 

Dus dit is het resultaat van een boel ellende en ik heb die virus barrier scanner in het gooimeer gedumpd, wat een ellendeding is dat geweest zeg! Noooooooiiiit meer een scanner op deze mac.

Marita en alle mac liefhebbers, een fij n weekend toegewenst met een lekkere frisse wandeling, en Marita nog extra bedankt voor je meedenken! Trimi.....

Groetjes

Marit

 

 

1 reactie
MaritaA zegt:

Dit bericht van Marit hoort bij haar eerdere bericht van:

Alle foto's uit iPhotobibliotheek verdwenen van 19 januari 2015.

Bedankt Marit, voor het terugmelden en reuze fijn dat jij weer door kan gaan met je grote hobby. Veel succes.

Oh enne...Binnen een maand of twee komt Apple met het nieuwe fotoprogramma "Foto's" , wat iPhoto gaat vervangen, daarmee komen automatish alle foto's in iCloud (automatische back up, die bij meer dan 5Gb, geld gaat kosten, (de slimmerds)!!!). alleen weet zeker dat het goed werkt, zou niet meteen overstappen, gezien de ellende van het afgelopen jaar met hun vernieuwingen.

 

7 februari 2015 om 10:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club