Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Probleem geluid ipad 4
Geplaatst op 16 februari 2015 om 12:28 door AddyR

Het geluid van mijn ipad 4 is heel slecht. Niet naar te luisteren. Soms helemaal geen geluid na het het opstarten doet hij het dan maar slecht. Bij het versturen van een mail hoor ik ook niets meer. Ik heb niets aan mijn instellelingen  veranderd. He topstarten duurt ook lang. Hoe los ik dit op?  

14 reacties
MaritaA zegt:

Begin eerst maar met een harde reset te geven.

Druk de thuis- en de aan/uit knop tegelijk in tot het Apple logo verschijnt, laat los en wacht tot de iPad weer vanzelf opstart.

16 februari 2015 om 17:04.
AddyR zegt:

Helaas Marita een harde reset heeft niet geholpen. Er is helemaal geen  geluid meer.  Wat nu? De ipad is nog geen 2 jaar oud.

16 februari 2015 om 17:30.
MaritaA zegt:

We gaan het nog niet opgeven hoor.

Kijk eens opzij op de iPad.
Aan de zijkant van de aan/uit knop is een zwart schuifknopje, dat moet zo staan dat er geen rood streepje te zien is.

16 februari 2015 om 17:52.
AddyR zegt:

Ik zie alleen het knopje van de vergendeling. Het vreemde is dat er soms wel geluid is na het opstarten maar dan heel slecht en een  andere keer doet hij helmaal niet meer. Als ik de ipad dicht klapt met mijn Belkin cover hoorde ik altijd een klik nu niet meer.

16 februari 2015 om 18:01.
MaritaA zegt:

sorry, ik schreef het verkeerd, ik bedoel opzij van de harder en zachter knop.

16 februari 2015 om 18:11.
AddyR zegt:

Als ik op die knop druk dan verschijnt  de luidspreker  en diekan ik dan harder op zachter zeten en uit een rood streepje is er niet. De knop werkt dus prima. Ik denk  dat binnenin iets kapot is gegaan.

16 februari 2015 om 19:24.
MaritaA zegt:

Nee, je moet niet op de harder en zachterknop drukken, het gaat om dat zwarte schuifknopje naast de harder en zachterknop (volumeknop), dat kan je heen en weer schuiven en dat moet zo staan, dat er niets roods te zien is.

Kijk ook nog even onderstaande zaken na.

1.Trek het bedieningspaneel eens naar boven, kijk of alleen het wifi icoontje wit (aan) is en of bij de luidspreker, de boel aan staat.

2.Ga naar instellingen, kijk of niet toevallig vliegtuigmodus aan staat?

3.Instellingen > Algemeen > functie zijschakelaar > daar moet een v-tje staan bij geluid uit.

 

16 februari 2015 om 19:44.
AddyR zegt:

Aan de rechter kant van mijn ipad is er alleen de harder en zachter knop en de knop waarmee je de ipad vergrendelt zodat hij niet elk keer kantelt. Vliegtuig, wifi en geluid zijn wit. Bij functie zijschakelaar staat  een v bij Rotatie vergrendeling.  Zet ik een v bij geluid uit, dan draait mijn scherm steeds. Het v bij Rotatievergrendeling heeft er vanaf het  begin  gestaan.

16 februari 2015 om 20:08.
MaritaA zegt:

kijk eens naar de schermafbeelding

Daar zie je dat knopje afgebeeld, Apple noemt het de zijschakelaar.
Standaard op elke iPad, ik heb het ook en ik he ook een iPad 4.

Kijk nog even bij Instellingen > geluiden, of de boel aan staat, op groen dus, de volumestreep in gebruik is en of er daardwerkelijk bij al die geluiden, zoals suizen wanneer je een mail verstuurt aan staat.

jouw vraag is hier al eens eerder voorbij gekomen, alle mogelijkheden worden dan nagegaan, alles staat goed, maar geen geluid en opeens na een week, weer wel geluid. 

Je schrijft, vliegtuig, wifi en geluid zijn wit, is dat onderin het bedieningspaneel? zo ja, dan moet die vliegtuig niet wit zijn, maar lichtgrijs, op tikken

 

16 februari 2015 om 20:46.
AddyR zegt:

Marita hartelijk dank voor al je hulp. Ik heb gisteravond  nog maar eens alle schuifjes die met geluid te maken hebben aan-en uitgezet. Eureka het heeft gewerkt.Ik hoorde mijn mail weer binnenkomen. Na het opstarten van morgen werkte het nog. Hopelijk blijft het zo Pc's en ipadd lijden soms een eigen leven.

17 februari 2015 om 10:45.
AddyR zegt:

Helaas was mijn Eureka tevroeg. Het probleem blijft zich voordoen Ik moet soms de ipad 2 of 3 keer opstarten en dan is het geluid weer aanwezig. Ik laat hem nu maar altijd standby staan . Alleen bij het opladen zet ik hem helmaal uit. Met gevolg een aantal keren opstarten. Had gehoopt dat de nieuwe update de oplossing zou zijn. Helaas moest weer 3 keer opstarten. Terug naar de winkel ? Hij is 2 jaar oud.

10 maart 2015 om 14:15.
MaritaA zegt:

Waar gekocht. Echte Apple reseller?

Inderdaad terug naar de verkoper.

Laat je niet afschepen, daar is o.a Apple erg goed in.

Van een bepaald apparaat, mag je gedurende een bepaald aantal jaren een redelijke verwachting hebben. ( Conformiteitsbeginsel)

 

10 maart 2015 om 14:46.
AddyR zegt:

Gekocht bij de Mediamarkt in Middelburg die een afdeling Apple hebben waar personeel is die opgeleid zijn bij Apple.

10 maart 2015 om 15:01.
MaritaA zegt:

Mediamarkt staat niet erg bekend om hun goede service, maar ja uitzonderingen bevestigen weleens de regel. Succes

10 maart 2015 om 15:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club