Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iCloud gebruikersnaam veranderen?
Geplaatst op 17 februari 2015 om 10:42 door LouiseH

iCloud gebruik ik niet, ben niet dol op synchroniseren, maar wil het nu toch gaan doen en dan alleen de agenda en de contacten, tussen iPhone en iPad.

Ik erger me aan mijn gebruikersnaam, die staat er in hoofdletters en dan heel formeel met voorletters en mijn meisjesnaam. Dat heeft iCloud me opgedrongen, waarschijnlijk omdat het zo op m'n credit card staat.

Kan ik iCloud niet gewoon alleen gebruiken voor dingen waar ik die credit card niet voor nodig heb? Feitelijk wil ik dus die koppeling met de App Store niet. Het Apple id wil ik niet veranderen dus.

Alvast bedankt voor een helpende hand.

 

4 reacties
MaritaA zegt:

iCloud jou opgedrongen?

Bedoel je een .....@icloud.com mailadres?

iCloud heeft niets te maken met een creditcard.

iCloud synchronissert tussen al je Apple apparaten de zaken die jij bij iCloud op die apparaten aanzet.

Voor eventuele aankopen in de Appstore, heb je 
1, een betaalwijze nodig b.v. creditcard (ik gebruik iTunes kaarten, altijd met korting te krijgen, en hoe minder mijn creditcard online gebruikt wordt, hoe liever het me is)

2. een Apple id = mail adres en een door jou daarbij behorend gemaakt w.woord.

Reden hiervoor is: jouw veiligheid en alle aankopen gedaan met een bepaald Apple id, hebben een levenslange licentie  om op  apparaten weer in te stellen/downloaden (gratis) 

 

Je graaft veel te diep, ga eens op de Apple site kijken voor uitleg over iCloud, google wemelt van de pagina's met uitleg.

 

Als ik bij mijn Apple id kijk op de website van Apple

staat er Mevr. Adam, straat woonplaats tel,nummer Apple id=mailadres 3 geheime vragen en een alternatief email ades om in geval van nood zaken te laten verifiëren door Apple.

en mijn .....@icloud.com mailadres.

Niemand ziet jouw naam en meisjesnaam etc., alleen Apple.

PS. je kan je creditcard verwijderen

 

 

17 februari 2015 om 15:49.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita, ik heb je adviezen opgevolgd, e.e.a. hier en daar gecheckt en nagedacht over wat je schreef.
Overigens: Die naam in hoofdletters heb ik nooit ergens ingevoerd, behalve bij het opgeven van mijn credit card gegevens t.b.v. de app store, simpelweg omdat het zo op de card staat. Dat is automatisch overgenomen, daar twijfel ik niet aan, maar ga er ook niet wakker van liggen;-) Gelukkig heb ik hem in iCloud nu wel kunnen aanpassen in gewoon mijn voor en achternaam, dus niet meer in capitals! Dat staat prettiger, vind ik.

Verder is het zo dat ik voor iCloud vanaf het begin al een van mijn gewone domein email adressen heb opgegeven. Ik kreeg wel twee andere van iCloud aangeboden, n.l.  een @me.com en een @icloud.com, die heb ik nooit gebruikt. Nu heb ik toch maar het icloud.com account ingevuld als alternatief adres.

Stapjes verder naar iCloud gedaan, het ging niet zonder slag of stoot maar ik heb de standaard Apple agenda nu synchroon op de iMac, de iPad en de iPhone.
Joepie...dus!
 

 

18 februari 2015 om 15:58.
MaritaA zegt:

Geweldig, je kan wel een eindtijd invoeren, alleen zie je die als je even op de afspraak klikt/opent en ik vind het zo practisch al die verschillende kleurtjes voor verschillende soorten agenda's van de dokter tot bezoek en allerlei leukere variaties er tussen.

Nog een erg handig iets je kan uitnodigingen via de agenda sturen, alléén naar andere Apple gebruikers, accepteren ze die staat het gelijk in jouw agenda en die van de ander.

18 februari 2015 om 16:07.
LouiseH zegt:

Het wordt steeds leuker dus.
Die eindtijd dat wist ik wel, ik bedoelde echter dat je niet de keuze hebt om géén eindtijd in te voeren. Maar ik voer nu gewoon een fictieve eindtijd in (hij staat toch heel licht grijs, dus onopvallend).
Tot nu toe gebruik ik maar 1 agenda, die heb ik groen gekozen, maar ik pruts vast nog wel verder.
Andere dingen heb nu even voorrang, wat vliegen de dagen toch eng snel voorbij.

18 februari 2015 om 16:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club