Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Notes
Geplaatst op 4 maart 2015 om 22:16 door CDriessen

Heeft iemand enig idee hoe ik mijn Notes kan restoren van een Time-Machine backup.

De adviezen op internet spreken over mappen die ik niet heb, of niet kan vinden. Resultaat is hetzelfde.

Ik heb een iMac met daarop Yosemite 10.10.2

en de backups worden op een Tim-Capsule weggeschreven.

 

Groeten Chris 

4 reacties
MaritaA zegt:

De notities App, is een onderdeel van iCloud en wordt als zodanig gesynchroniseerd via iCloud tussen al je apparaten. Een notitie verwijderen betekent dat het meteen overschreven wordt. (het is een cloud onderdeel en dus niet effectief op je apparaten) In vroegere versies van OSX werden ze via de Mail App opgeslagen en kon je ze via je Time Machine  terug vinden/zetten.

Hoe handig iCloud ook is, er zijn ook nadelen, iets belangrijks zou ik naar je zelf mailen via het deelicoontje. Belangrijke agendaitems, exporteer ik, indien nodig. Een van de redenen dat ik mijn foto's niet in iCloud wil. Ik b.v. ook een hekel heb om  office bestanden alleen in One Drive te gooien, ze staan dus ook effectief op de pc bij mij.

Ik zie in mijn Time Machine (ook via Time Capsule) alleen de notities, die ik nog heb staan, de verwijderde notities zijn gone in the icloud air.

 

4 maart 2015 om 22:43.
CDriessen zegt:

Dank voor het antwoord, ook al ben ik er niet blij mee. Ik heb de notities overigens niet bewust in iCloud gezet, dat blijft dus een raadsel.

Groeten Chris

5 maart 2015 om 04:19.
MaritaA zegt:

Chris, voor mijn informatie, staat op je apparaten, notities niet aan in iCloud? Wil eens verder uitzoeken hoe dit zit, kreeg n.l dezelfde vraag via de online cursus Mac, waar ik ondersteuner ben. Bij voorbaat dank.

5 maart 2015 om 08:14.
CDriessen zegt:

Marita,

Inderdaad staat in iCloud op mijn apparaten iPhone/iPad air de functie aan voor de Notities. Dat had ik me niet gerealisseerd.

Ik kwam erachter van die "missende" Notities  omdat ik overga naar Evernote voor mijn notities omdat je daar meer mogelijkheden hebt om in te delen met labels enz.

Bedankt voor het meedenken.

Groeten Chris

 

 

5 maart 2015 om 21:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club