Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Exporteren van diavoorstelling van IPhoto naar Finder
Geplaatst op 20 maart 2015 om 16:30 door neli

Na onze Maleisiëreis heb ik een diavoorstelling gemaakt, duur 15 min. met tekstdia's en muziek. Het lukt me echter niet om deze diafilm naar Finder (Mac Yosemite) te exporteren. Telkens loopt ie halverwege vast. ik krijg dan te zien "Voorstelling bewaren) en kan dan alleen op annuleren klikken. Het al geexporteerde stuk is dan niet in Finder te zien. Het afgelopen jaar is het zes keer wel gelukt. Een kort proefstukje zonder wijzigingen en tekstdia's doet het wel. Iemand enig idee wat er fout gaat?? Misschien iemand die ook dit soort voorstellingen maakt?

Ik zou heel blij zijn met wat hulp.

6 reacties
MaritaA zegt:

Welke handelingen (precies) verrricht je om te exporteren?

Sla je het b.v. eerst op in iPhotos's, alvorens te verplaatsen?

21 maart 2015 om 09:00.
neli zegt:

Bedankt! Ik heb het vanmorgen nogmaals geprobeerd omdat er een iPhoto update klaarstond. 't Stopte weer. Opslaan gaat toch via rode bolletje, maar je kan er altijd nog dingen in wijzigen zolang het niet door exporteren tot één film gesmeed is.

Mijn werkwijze: Als de voorstelling echt klaar is klik ik op Exporteren. In het verschijnende venster vink ik aan 720p. HD, geen vinkje bij iTunes, in het volgende venster: Naar Finder, iPhotoSlideshows. , O.k. Hij begint dan te exporteren, je ziet het balkje "Diavoorstelling exporteren".  Op de helft stopt hij en zie je "Diavoorstelling bewaren" Je kan dan alleen maar "Bewaren" aanklikken om er uit te gaan, maar er staat ook geen halve film in Finder. Het gekke is dat het altijd precies zo wel gewerkt heeft. Ben benieuwd of er een oplossing is.

Groetjes Neli

21 maart 2015 om 11:35.
MaritaA zegt:

Als je nu eens eerst opslaat in iPhoto zelf en dat dan probeert te exporteren. Ik benader dit niet uit een enorme ervaring met iPhoto, maar met logica (denk ik !).    

21 maart 2015 om 11:50.
neli zegt:

Marita, ik zie bovenaan nergens een mogelijkheid om op te slaan, de gegevens worden alleen opgeslagen als je iPhoto afsluit met het rode bolletje. Tenminste dat dacht ik.

21 maart 2015 om 12:17.
MaritaA zegt:

Ik heb het even uitgetest, bij mij wordt de slideshow keurig geëxporteerd naar de map iPhotoslideshows, bij mij in de map afbeeldingen.

Dus er lijkt mij in jouw iPhoto, iets niet goed te zitten.

Probeer het volgende eens, nadat alles is afgesloten en je mac herstart en goede backup van al je foto's hebt:

Druk de ⌥ (alt/option) en ⌘ (cmd) toets gelijk in, ingedrukt houden en start iPhoto op.

Los laten als je het volgende menu krijgt (zie schermafbeelding)

Zorg dat bovenin herstelbevoegdheden etc. etc. aangevinkt is en klik rechtsonder op herstel.

Ik wacht af.... kan even duren.

 

21 maart 2015 om 13:20.
neli zegt:

Hoera, het is gelukt.

Ik ben nog altijd onzeker over het backuppen  o.a. met Timemachine. Durfde dus nog niet meteen je advies te volgen Ga me nu eerst eens meer erin verdiepen en je cursus volgen.

Nu heb ik een paar heel erg bewerkte dia's met tekstdia eruitgehaald. (ik ontdekte dat ie daar bleef hangen.) Daarna afgesloten en ze daarna onbewerkt teruggezet.  En...het lukte tot het eind en de film kwam in Finder te staan.

Ik ben erg blij want nu kan ik hem ook op tv vertonen.

Marita, heel erg bedankt voor je tijd en aandacht. Neli

 

21 maart 2015 om 16:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club