Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Import Contactgegevens lukt niet
Geplaatst op 21 maart 2015 om 22:12 door LouiseH

Ik wil mijn adresboek van Windows Live Mail proberen te exporteren naar de iMac.
Daartoe de export procedure gevolgd. Voor alle zekerheid heb ik allebei de opties gedaan, namelijk een csv bestand aangemaakt, alsmede de contacten in vcf formaat opgeslagen.
Het leek te gaan lukken want bij de import in de Mail app wordt gevraagd naar deze bestanden. Ik kreeg in beide gevallen (dus het csv bestand en daarna de vcf bestanden) een melding dat het was geïmporteerd, maar inwerkelijkheid was er helemaal niets geïmporteerd.
Ook Thunderbird geïnstalleerd maar daar ging het net zo.

Hoe zou het komen dat dit mislukt?
PS: De migratie assistent is voor mij geen optie want ik wil alles op de windows laptop in tact houden

10 reacties
MaritaA zegt:

Niet de mailapp openen.

open contactenapp
klik op archief in contactenapp
Klik op importeer 
kies middenbovenin de map/plek waar het staat en selecteer de vcf (Vcard) file.
Kies pas toe in het volgende drop down menu.

Als het goed is staan ze dan in contacten

Als je een nieuwe mail opent om te maken klik je in het aan adresveld op het plusje en je ziet al je contacten.
 

22 maart 2015 om 00:05.
EdBo zegt:

Volgens mij blijft bij de migratie alles in tact, op de windows machiene verandert niets. 

22 maart 2015 om 07:29.
LouiseH zegt:

Dat hoopte ik ook, maar ik heb verschillende forumberichten op SW gelezen en toen kreeg ik dat idee.

Inmiddels heb ik al het grootste deel van de inhoud van m'n laptop via een externe USB schijf naar de Mac gekopiëerd, ook m'n complete foto archief. 

22 maart 2015 om 07:52.
Miax zegt:

Wanneer je je laptop en je mac hebt aangesloten op hetzelfde wifinetwerk, zie je dan in Finder in de linkerkolom je laptop staan.

Als dat zo is, klik je daarop en dan zie je als het goed is al je bestanden staan, bijv. mijn documenten. Selecteer al je documenten in de laptop en sleep ze naar Documenten aan de linkerkant in Finder van de Mac.

Ik heb dat op die manier verschillende keren gedaan. Ook nadat ik de migratie-assistent gebruikt had en er een aantal bestanden niet meegekomen waren. Kan alleen met databestanden, niet met programma's.

 

22 maart 2015 om 08:16.
LouiseH zegt:

Dat had ik dus kunnen doen i.p.v. de externe schijf, die gelukkig 1TB is, dus alles kon in één keer.
Ik keek net in de Finder en zie onder Apparaten, behalve mijn iMac en de externe schijf Time Machine (de dagelijks backup schijf) alleen staan "Niet-lokale schijf" maar daar staat geen inhoud achter. De Windows laptop staat wel aan, in een andere kamer waar ik zelf beetje lastig bij kan (ben tijdelijk rolstoel gebonden).

Maar zoals ik al schreef heb ik inmiddels zo ongeveer alles via de USB 1TB schijf ook op de Mac staan. Ik moet nu alleen nog dat adresboek zien te importeren (zie de vraag waarmee dit begon). Heb de hele procedure al drie keer gevolgd, maar houd er rekning mee dat ik ergens een foutje heb gemaakt bij het importeren van het csv bestand.
Misschien een csv bestand, aangemaakt in Windows 8.1, door een Mac met andere ogen wordt gezien??
Zomaar een idee hoor, lijkt me onzin, maar je weet maar nooit met Apple;-))))

Bedankt voor je reactie!

22 maart 2015 om 08:37.
Miax zegt:

Heb je die csv en vcf bestanden op je Mac opgeslagen?

Dan zoals Marita beschreef naar Contacten en archief etc. en kijken waar je ze op je Mac hebt opgeslagen.

Niet via de de mail app dus maar via Contacten.

22 maart 2015 om 09:26.
MaritaA zegt:

Zoals ik al schreef importeren in contacten als VCard dit is dus vcf.

Csv, kan je gebruiken b.v vanuit een excelbestand om de mailadressen in een klap in het aan veld te zetten van de mail.

22 maart 2015 om 09:36.
LouiseH zegt:

Bedankt beiden, ik heb net een uitvoerige reactie geschreven die plotsklaps verdwenen was, dat is me van de week al eerder overkomen.
Dus ik ga nu overnieuw: Thunderbird heeft een eigen adresboek, daar had ik de contacten in willen hebben. Het csv bestand (mijn voorkeur omdat het 1 bestand is dat het volledige adresboek bevat) toont zich daar niet zoals WLM het laat zien.
Dus besloot ik toch maar de Contacten app te gebruiken.
Reden dat ik dat niet deed is dat ik dan alle contacten ook in m'n iPhone krijg en dat wil ik absoluut niet.
Dus heb ik eerst in de iPhone de iCloud synchronisatie voor contacten afgezet. Vervolgens geprobeerd alsnog een csv bestand te importeren, waarop ik de melding kreeg dat het een ongeldig bestand is :-(
De contacten app wil dus alleen VCard importeren, maar dat kan uitsluitend één voor één, in mijn geval zijn dat ca. 180 vcf bestanden. Dat kan ik momenteel niet opbrengen,
Ik weet nu dus wat de (on)mogelijkheden zijn :-)
Nogmaals reuze bedankt.

22 maart 2015 om 11:37.
Miax zegt:

Ik heb even wat uitgeprobeerd. Ik weet niet of dat in jouw geval lukt. Want dit is van Mac naar Mac en jij hebt waarschijnlijk een Windows laptop en een Mac.

Ik heb op de Mac Contacten geopend en toen het bovenste contact in Contacten aangeklikt, ben daarna naar beneden gescrold en shift ingedrukt en het laatste Contact aangeklikt, zodat alles blauw was (geselecteerd) en toen naar Archief -> exporteer -> exporteer Vcard, dan naar een map (kan ook een usb stick). Hij wordt dan als een bestand opgeslagen dus bijv. naam en 150 meer.

In de Mac weer naar Contacten en Archief -> importeer, en klik dan dat bestand aan. Als het goed is, hoef je dan maar 1 bestand te importeren. Het proberen waard.

Succes, Mia

23 maart 2015 om 10:29.
LouiseH zegt:

Mia, je hebt me een nieuwe impuls gegeven om nog een poging te doen. Wat jij beschrijft is inderdaad van Mac naar Mac en ik heb een in Windows aangemaakt map waarin ik alle Vcards had gezet. Die map staat op m'n desktop op de Mac. Die opent dus in Finder. Het volgende heb ik gedaan:
Alle Vcards geselecteerd, in de Finder naar Archief gegaan en op de gok geklikt op Open Met, daar kon ik de Contacten app kiezen...
YESSSS....  gelukt. Te simpel voor woorden bijna;-)
Vanwege dit succes heb ik voor email nu besloten verder te gaan met de Mail app en ga Thunderbird weer verwijderen. Ze zijn nu gesynchroniseerd met de iPad en de Mac (niet met de iPhone, dat wilde ik immers niet).
Ik ben blij, dankjewel!

 

23 maart 2015 om 12:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club