Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Tekstgrootte van inkomende berichten
Geplaatst op 24 maart 2015 om 12:15 door LouiseH

Als ik in Mail berichten van anderen krijg moet ik ze lezen op mini grootte.
Ik begrijp wel dat het kan liggen aan de wijze waarop de afzender het heeft ingesteld, maar heb het net uitgeprobeerd met een mail naar mezelf sturen vanuit de Windows laptop, op Arial 12.
Dat ziet er beslist kleiner uit dan zou moeten.
Kan ik ergens instellen dat ik de tekst op de grootte kan lezen waar die voor bedoeld is. Dus dat Arial 12 er ook uitziet als Arial 12 , als het ware...
 

5 reacties
MaritaA zegt:

http://www.appletips.nl/os-x-mail-het-lettertype-en-de-grootte-aanpassen/​

Lees bovenstaande eens.

-Snelle tijdelijke manier is: cmd⌘ + (groter) en ⌘cmd - om kleiner te maken.

-Klik in menubalk op venster en kies vergroot of minimaliseer.

 

Met de volgende algemene manier kan je andere zaken  groter/kleiner  maken:

--  Ga naar systeemvoorkeuren (icoonje van het tandwietje) en klik vervolgens op algemeen (linksboven)
-- Kijk of er een vinkje staat bij "symboolgrootte navigatiekolom" en kies dan in het vakje er achter voor normaal(ik denk dat het nu op klein staat).Je ziet dan gelijk dat bij mail de postbussenkolom groter wordt en ook de kolommen in ander mappen in finder. Helaas bovenin kan de grootte van de menubalk niet gewijzigd worden. 

Of selecteer in finder een map onder favorieten in de linkerkolom of een elk onderdeel in de rechterkolom toets cmd⌘j en je hebt de keuze om o.a. tekstgrootte in te stellen.>max. 16 punts dacht ik.

 

 

 

 

 

24 maart 2015 om 12:42.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita,
Het gaat mij alleen om het lezen van binnenkomende post, niet om tekstgrootte in kolommen en navigatiebar en zo.  Op die link wordt dit niet uitgelegd, dus ben ik nagelopen of alles staat zoals jij verder beschrijft. Alles staat zo, ik denk dat het standaardinstellingen zijn, ik heb de Mac immers nog niet zo lang.

De echte oplossing heb ik nergens gevonden, maar ik ben reuze blij met jouw tip om bij het lezen de tijdelijke optie van cmd+ te gebruiken. Dat ga ik van nu af aan doen.
Overigens heb ik voor de Mail app mijn eigen standaard lettertype nu maar op Arial 14 gezet, vind 12 in mijn eigen berichten die uitgaan toch nog aan de kleine kant, maar nog niet zo klein als wat ik meestal van anderen binnen krijg. Cmd+ heeft dat nu opgelost!
 

24 maart 2015 om 16:52.
MaritaA zegt:

Via mail > weergave > pas knoppenbalk aan > sleep je de kleine en de grote A in de werkbalk en dat gaat nog sneller. Kan ook voor Safari.

24 maart 2015 om 17:03.
LouiseH zegt:

Heb ik toevallig net gedaan! Ik zit momenteel rond te kijken naar de opties van de app. Bedankt, ik gebruik Safari niet vaak maar zal het onthouden.

24 maart 2015 om 17:06.
vespaso zegt:

super handige tip

Ook bedankt

25 maart 2015 om 14:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club