Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Programma 'MAIL' doet raar
Geplaatst op 18 april 2015 om 13:25 door jean711

vanochtend werkte alles nog prima op mijn Macbook met OSX 10.7.5

Vanmiddag kreeg ik de vraag in het programma 'MAIL' om voor hotmail het wachtwoord op te geven. Dat gebeurt wel vaker, alhoewel ik dat wachtwoord opgeslagen heb in mijn sleutelhanger. Maar nu was het anders: er werd gesteld dat ik geholpen zou worden mijn account te configureren. Dat wil ik niet want ik heb al een account, en ik kreeg ook vragen over de uitgaande server. Ik weet dat allemaal niet en googlde even op die vraag maar er blijken vele antwoorden mogelijk te zijn van STMP tot Imap etc.. Ik kan dus via 'MAIL" niet meer bij mijn post en dat is vreselijk want ik haal heel wat mails naar mijn mappen waar ze keurig gerubriceerd zijn.

Op de Ipad werkt alles als vanouds. Als ik via Safari naar hotmail ga zie ik ook alle actuele mails. 

Hoe kom weer uit deze miserie? Mijn schoonzoon denkt dat Apple op deze wijze meer grip wil krijgen op alles wat ik doe, ook via de hotmail. Ik ben bang dat als ik doorga met de configuratie dat ik mijn oude structuur met mappen en zo niet meer terug zal vinden. Ik ben echt een beetje in paniek. Ik heb time capsule, die ieder uur een back up maakt. Kan dat helpen dat ik alles terugzet zoals het vanochtend was?

4 reacties
MaritaA zegt:

Heb je die hotmail ook op je Ipad?

Hotmail is een onderdeel van outlook.com geworden, vrijwel zeker allemaal automatisch ingesteld via iMAP, ideaal als je het op meerdere apparaten tegelijk gebruikt.

Probeer het eerst via een back up vanaf de TC, of daarmee ook mailinstellingen opnieuw geconfigureerd worden, weet ik niet.

Lukt dat niet, lijkt mij er nog geen man overboord om opnieuwdie hotmail in te stellen, want daarna kan je vanaf de Time capsule de boel terugzetten en lijkt mij dat ook de mappen structuur weer terug komt.

 

Al eens heel simpel de mac uitgezet en weer aan, dan nog steeds geen binenkomende mail?

 

18 april 2015 om 15:32.
jean711 zegt:

Mac uit en aan is het eerste dat ik probeerde.

terugzetten vanuit TC is ook een probleem want bij 'MAIL' staat als berwerkingsdatum 2012. Zou ik dan alles daarna kwijt zijn?

Inderdaad heb ik mail op de Macbook, de ipad en de iphone. Werkte allemaal prima. Ik kan er zo giftig van worden dat zo'n machine zo maar iets doet waar ik geen opdracht voor heb gegeven.

18 april 2015 om 16:51.
jean711 zegt:

Ik heb de configuratie van hotmail doorgezet en het werkt weer. De mappenstructuur is weer zichtbaar, compleet met inhoud. Gmail en upcmail waren ook verdwenen, maar heb die accounts weer toegevoegd. De koppeling an accounts aan zes handtekeningen was ook weg; heb die weer aangebracht.

Hè, hè, wat een gedoe en stress. Kost ook allemaal weer tijd. Snap nog steeds niet wat en waarom mijn Macbook me dit heeft aangedaan.

Bedankt voor de support!

18 april 2015 om 17:33.
MaritaA zegt:

Veel heb k niet gedaan, fijn dat het werkt.

18 april 2015 om 17:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club