Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iPhoto al vervangen door Foto's? (Mac Yosemite)
Geplaatst op 26 april 2015 om 09:35 door LouiseH

Mijn man kreeg van de week spontaan de Photo app als update aangeboden, zijn iPhoto is er nu dus door vervangen.   Ik heb die update nog steeds niet, ook niet als ik handmatig in de App store app op "updates" klik.

Is dat niet vreemd, of ben ik gewoon ongeduldig?

Overigens is hij heel blij met de nieuwe app, want hij had al een poos een probleem dat foto's die hij ooit ook ergens anders voor had gebruikt alleen nog als vraagtekens werden getoond. Het lijkt er vooralsnog op dat dit probleem nu voorbij is.

4 reacties
MaritaA zegt:

Foto's is automatisch meegekomen bij de update van Yosemite 10.10.3.
Dit is jouw besturingssyteem momenteel?

Als je de app niet ziet staan in het dock, kijk dan eens in programma's in Finder of zoek via spotlight.

Kijk eens bij updates, naar de kolom: "de laatste 30 dagen geïnstalleerd", staat OS X 10.10.3 erbij en ook vermeld, dat de nieuwe Foto's App er in zit?

 

26 april 2015 om 11:42.
LouiseH zegt:

Hi Marita, ik heb inderdaad Yosemite 10.10.3, de laatste update was van 17 april:  "Aanvullende OSX Yosemite 10.10.3 update"
Vervolgens zag ik ook een update van 9 april "OXX-update, bevat nieuwe programma Foto's"

Volgens mijn man is dat hem wel degelijk (zie screenshot van het pictogram) en hij is z'n iPhoto automatisch kwijt.
Die met dat pictogram heb ik dus ook, maar ik zag die aan voor de gewone app, zoals ik ook op de iPad heb met zelfde pictogram en niet als de nieuwe Foto.app  maar dat is hem dus??
Ik heb hem geopend en kan er zo te zien niets meer mee doen dan met iPhoto, die ik ook nog steeds heb. Rode ogen corrigeren b.v. zit er niet in en Rechttrekken zie ik ook niet in de "nieuwe" app.

Volgens mijn man had hij die Foto app met dit pictogram voorheen niet en is dit hem wel degelijk. Dus ik vergis me.
Als dat zo is dan prijs ik me gelukkig dat ik iPhoto nog steeds heb;-)

26 april 2015 om 12:33.
MaritaA zegt:

Ja, dat is hem, geen noemenswaardige verbeteringen qua mogelijkheden (als je het zo mag noemen) t.o.v. iPhoto.

Ik heb nog niets overgezet, tegen de tijd dat iPhoto echt niet meer ondersteund wordt, zie ik wel weer. Gebruikte het toch niet.

Ja de slimme, commerciële truc van Apple is dat mensen hun foto's in iCloud gaan opslaan, want dan heb je alles op al je apparaten (slogan van Apple, niet van mij!) Dus kunnen ze nog meer geld gaan verdienen aan de opslag zodra dat boven de gratis 5Gb komt.

Je hoeft het NIET in iCloud op te slaan, maar dan staat het op de pc, en moet je natuurlijk maatregelen nemen voor een eventuele crash. (dit als vermelding voor mensen die een hekel aan iCloud hebben. 😉)

26 april 2015 om 12:44.
LouiseH zegt:

Okay, da's duidelijk. Ik heb iCloud van het begin af aan geweerd voor alle opties omdat ik meteen besefte dat, zodra je veel b.v. foto's op een device hebt staan, je het risico van grotere opslag dan die 5GB komt. Ook ik heb die Apple lui helemaal door, ben er altijd alert op;-)
Zoals je inmiddels wel weet houd ik in het algemeen niet van synchroniseren en ik loop op iPhone, iPad en iMac dan ook zorgvuldig na hoe het staat ingesteld. Zelfs Contacten synchroniseer ik niet, omdat m'n adresboek op de iMac er totaal anders (en veel uitgebreider) uitziet dan die van de iPhone bijvoorbeeld. Die is er voor mij alleen voor m'n belcontacten. Ik synchroniseer alleen m'n agenda.
Weet je, die nieuwe Foto app was zo aangekondigd dat je er heel wat van verwachtte, dat valt dus tegen. Dit betreft voor mij gewoon een "weetje", vond het raar dat ik de nieuwe moest hebben maar hem niet had (dacht ik).
In Foto staan bij mij zegge en schrijven 8 foto's, omdat ik er bijna nooit iets in doe. 
Ik gebruik voor fotobewerking Photoshop CS6 en Lightroom5 (geen Creative Cloud versies). En mijn foto's organiseer ik al jaren zelf en dat blijft zo. 
Tot slot: Voor opslag "in the cloud"  gebruik ik DropBox, daar heb ik gratis 52GB, oorspronkelijk was het 500GB (gekregen bij m'n vorige Smartphone van Samsung). En ik schijn ook nog 25GB te hebben bij KPN-Up, nog niet geprobeerd.
Bedankt weer voor je hulp!
Ik ga nu een gevecht leveren met de iPhone die mijn zelfgemaakte ringtone in ene niet meer wil laten horen, terwijl hij wel in het lijstje staat. grrr...    Apple...  maar wat is het mooi en heerlijk spul!

26 april 2015 om 13:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club