Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
alleen bolletjes
Geplaatst op 30 april 2015 om 16:05 door MegMollie

Bij het intikken van wachtwoorden op de iPad en iPhone verschijnt eerst een letter, daarna een bolletje, kun je het verschijnen van de letter uitzetten?

 

 

4 reacties
HelmaB zegt:

Waarom zou je dat willen?

Zo zie je in ieder geval dat je het wachtwoord goed intikt.

Tenzij je totaal niet kijkt wat je aan het tikken bent....

30 april 2015 om 16:34.
LouiseH zegt:

Het is je enige houvast dat je het goed doet, ik zou het niet willen missen. Ben benieuwd waarom jij dat wel wil, zou je dat met ons willen delen?

30 april 2015 om 20:54.
Marixius zegt:

De vraag is an sich niet zo vreemd.

In theorie (en praktijk) zou iemand over je schouder mee kunnen kijken op je beeldscherm en als je het wachtwoord niet zo snel intypt zou die persoon dus kunnen meelezen.

Overigens zijn er bij het intypen van wachtwoorden diverse systemen gangbaar. Bij de een verschijnt eerst heel kort een teken op je scherm om vervolgens vervangen te worden door een bolletje of een sterretje. Bij een ander systeem heb je de keuze om het wachtwoord voor controle doeleinden geheel zichtbaar te maken door een vinkje te zetten.

Steeds vaker o.a. bij Windows 8 zie je dat het ingetypte wachtwoord geheel onzichtbaar blijft en dat bij elke invoer een nieuw bolletje verschijnt. Ter controle van het wachtwoord kun je aan het eind op een "oogje" klikken om het ingevoerde wachtwoord nog even zichtbaar te maken. 

1 mei 2015 om 14:42.
Truus zegt:

Antwoord op de vraag: nee, dit kan je niet uitzetten.

1 mei 2015 om 21:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club