Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
via Apple TV/iMac geen foto's meer in de Apple TV bibliotheek
Geplaatst op 4 mei 2015 om 11:10 door HarrydeK

Sinds de update van het besturingssysteem OSX Yosemite versie 10.10.3  zie ik in mijn Apple TV Bibliotheek geen Foto's en foto albums meer, wel muziek, Films en Thuisvidio's. Voorheen geen problemen met mijn iMac medio 2011 en Apple TV derde generatie, iMac via draad aangsloten op apple router en Apple TV draadloos in hetzelfde netwerk

Heeft iemand een tip/oplossing?

4 reacties
Miax zegt:

Dag HarrydeK, Ik denk dat het te maken heeft met de nieuwe app voor foto's, die zet je foto's vanuit iPhoto in de Foto bibliotheek en in iCloud, of je moet dat zelf gewijzigd hebben. 

Wanneer je foto's wilt kijken via apple tv, selecteer dan een foto op je Mac en klik rechts boven in de menubalk op het Airplay pictogrammetje, en selecteer dan je Apple tv. Als het goed is moet hij dan afspelen. 

Ik kan het zelf niet uitproberen, want mijn Mac is te oud om Airplay te gebruiken.

Succes, Mia

4 mei 2015 om 12:13.
CDriessen zegt:

Beste HarrydeK,

Ik ben gaan kijken en heb gevonden dat je op de volgende manier je foto's (uit iPhoto) kunnen bekijken via je Apple TV.

Ga naar iTunes

dan naar Archief -> Thuisdeling -> Kies foto's om te delen met Apple TV -> kies voor Geselecteerde albums -> tenslotte onder albums kies je welke gebeurtenissen je wilt zien (of allemaal door het bovenste vinkje te zetten)

Laat even weten of het lukt, heb het zelf nog niet gezien.

Succes Chris

6 mei 2015 om 20:50.
Miax zegt:

Nog even een aanvulling op wat Chris schreef:

Na "Kies foto's om te delen met Apple TV", heb je ook nog de mogelijkheid om bij "Deel foto's uit:" te kiezen tussen iPhoto en Foto's, en dan verder volgen wat Chris schreef.

Helemaal afhankelijk van waar jouw foto's nu staan. Toen het nieuwe besturingssysteem 10.10.3 uitkwam, kwam daar ook de app Foto's mee en wanneer je die ging gebruiken, gingen de foto's uit iPhoto bibliotheek naar de Foto's bibliotheek. Vandaar dat je daar even op moet letten.

Gr. Mia

6 mei 2015 om 23:11.
HarrydeK zegt:

Hallo Mia en Chris,

Nadat ik dit bericht had geplaatst ben ik zelf weer in iTunes gaan zoeken en deze manier die Chris op geeft ook gevonden, en het werkt!!!

Vindt de nieuwe software update OSX Yosemite versie 10.10.3 geen verbetering voor de foto's die je hebt gemaakt in "iPhoto Gebeurtenissen" deze staan onder deze naam niet meer in "Foto".

Er wordt als je in iTunes via Archief -> Thuisdeling -> Kies foto's om te delen met Apple TV -> een map gemaakt met de tekst "iPhoto gebeurtenissen".

Je verwacht van Apple, dat bij ze een update zoals OSX Yosemite versie 10.10.3  in je iMac, de aangesloten apparatuur zoals in mijn geval de Apple TV blijft werken!!

Gr.

Harry

7 mei 2015 om 10:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club