Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iDeal-betaling via banken apps op tablet of smartphone
Geplaatst op 3 juni 2015 om 21:05 door Marixius

iDeal-betaling-via-apps-banken op de homepage van SeniorWeb wordt hiervan melding gemaakt.

Bij gebruik van de betaal app van de Rabobank wil ik graag een waarschuwing plaatsen als je via een andere webbrowser dan Safari de webwinkel bezoekt. Het werkt allemaal prima als je met Safari de webwinkel bezoekt en de iDeal-betaling initieert. Doe je dit met een andere browser (bijv. Chrome of Puffin) dan gaat de webwinkel wel naar de betaal app, maar na uitvoering van de betaling moet er weer naar de webwinkel worden teruggekeerd voor de voltooiing van de bestelling. Dit gaat echter fout omdat de Rabo app niet naar de gebruikte webbrowser terugkeert, maar naar Safari schakelt, omdat dit bij Apple de standaard webbrowser is. Safari mist echter de cookies van de webwinkel en kan de bestelling dus niet voltooien. De betaling wordt echter wel afgeschreven!

Ik heb dit zelf al eens bij de Rabobank gemeld, maar bij mijn weten is dit nog steeds niet opgelost.

het advies is dus: Wil je in een webwinkel iets kopen en betalen met de betaal app van de Rabo, gebruik dan Safari om de webwinkel te bezoeken. 

Heb je per ongeluk toch gebruik gemaakt van een andere browser raak dan niet in paniek. Kopieer de URL die in de adresbalk van Safari staat en plak die in de gebruikte webbrowser. In dat geval wordt de bestelling alsnog afgerond.

4 reacties
HansL zegt:

Wat isdeinstelling van de standaard browser? In b.v. Chrome kunt onder voorkeuren Chrome als standaard instellen.

4 juni 2015 om 06:56.
Marixius zegt:

Op een iPad is Safari de default (standaard) browser. Op een iPad kun je een andere browser niet als de standaard browser instellen.

Bij de ontwikkeling van de betaal app is Rabo uitgegaan van gebruik met Safari. Het door mij geschetste probleem is een bug in de betaal-app.

Er wordt in de Rabo app geen rekening gehouden met de applicatie van waaruit de betaal app wordt aangeroepen. Na voltooiing van de betaling zou de Rabo app de besturing terug moeten geven aan de app (browser) waar hij uit is aangeroepen. Dit gebeurt echter niet omdat de app terugkeert naar Safari, terwijl hij was aangeroepen door Chrome. Safari kan op zijn beurt de bestelling niet afronden omdat die de cookies mist die Chrome van de webwinkel had vastgelegd.

Hoogstwaarschijnlijk speelt dezelfde problematiek ook op een iPhone.

 

4 juni 2015 om 10:24.
HansL zegt:

Sorry, ik zit achter mijn laptop en realiseerde mij niet dat apps op iPad en iPhone draaien. Sorry.

4 juni 2015 om 10:50.
Marixius zegt:

Via Twitter kreeg ik onderstaande reactie van Rabobank.

Het probleem is door mij al in augustus 2013 bij Rabobank gemeld en er is nog steeds geen echte oplossing. Gebruikers van andere webbrowser apps dan Safari lopen dus nog altijd het risico dat de betaling van de in de webwinkel bestelde goederen wel van hun rekening is afgeschreven, maar dat ze de bestelde goederen niet afgeleverd krijgen!

Naar mijn mening moeten de SeniorWeb docenten van iPad/iPhone cursussen hun cursisten op deze tekortkoming van de Rabobank app wijzen!

4 juni 2015 om 13:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club