Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Filmpje van fotocamera naar ipad 4 overzetten
Geplaatst op 13 juni 2015 om 15:19 door Noor.W

Met mijn fotocamera heb ik ook een paar filmpjes gemaakt. Foto's heb ik via adapter voor sdcard op de ipad gezet (gaat bijna automatisch), maar hoe krijg ik de filmpjes op mijn ipad? Op mijn Windowspc zag ik dat ze in de map "Private" stonden (foto's in DCIM), want ik zag ze niet en heb toen alle mappen eens geopend en vond ze daar staan. Maar hoe nu naar de iPad?

6 reacties
Marixius zegt:

De simpelste methode is je iPad via iTunes aan je Windows PC koppelen. Je kunt dan de filmpjes, maar ook foto's en muziek van je computer overzetten naar je iPad.

13 juni 2015 om 16:00.
MaritaA zegt:

De snelste en simpelste methode, die ik gebruik is via de VLC player. (Ik heb het alleen over filmpjes, want dat was de vraag)

VLC player is gratis en speelt vrijwel alle extensies af.(bijkomend voordeel!)

Op de pc open je de VLC player en ook op de iPad.
Op de iPad zet je "Delen via Wifi" aan in de VLC Player, het dan verschijnende IP adres voer je in, in de webbrowser op je pc, sleep het filmbestand in de VLC player op je PC en even later staat het op je iPad. (Gaat dus via je wifi) Net 10 filmpjes overgezet en was 5 minuten werk.

Ander voordeel het kan verwijderd worden in de VLC player,  (ruimte op iPad!) als je wil, want erop gezet via iTunes, moet er ook weer af via iTunes.

Noor, je vraag is -als ik het goed lees- filmpjes vanaf windows PC naar iPad?
Dit i.v.m. de titel van je berichtje.

 

 

 

13 juni 2015 om 17:30.
Noor.W zegt:

 Dank voor jullie reacties. Ik verwachte eigenlijk dat ik de filmpjes, net als de foto's, rechtstreeks vanaf de sdcard kon overzetten naar mijn ipad. Dit kan dus kennelijk niet. Jammer! Maar ik ga zeker jullie adviezen eens proberen; ik heb die VLC player al op mijn ipad staan; niet op mijn pc. Zou handig zijn als Apple de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf sdcard ook filmpjes over te zetten inbouwt in de nieuwe IOS 9. 😉

Prettig weekend gewenst.

Met groet, Noor

13 juni 2015 om 19:07.
Vee082 zegt:

MaritA,

 

Het antwoord op de vraag die Noor gesteld heeft wil ik ook graag toepassen. Ik weet alleen niet hoe ik onderstaande zin moet uitvoeren. Het IP-adres heb ik mijn webbrouwser gezet.

"Sleep het filmbestand in de VLC player op je PC en even later staat het op je iPad."

Tiny.

16 juni 2015 om 10:09.
MaritaA zegt:

Tiny, ik voeg een schermafbeedling bij, hoe het er op mijn mac uitziet, zal niet veel verschillen met een windows pc.

Ik zet altijd de filmpjes die ik over wil zetten, even klaar in een aparte map.

Je ziet op de schermafbeelding hoe het er op een pc uitziet, als je je ip adres hebt ingevuld in de browser en....de vlc player geopend is.

Klik op de + rechtsboven, je wordt naar bestanden geleid, kies het filmpje (s) en ze komen er in te staan (zie pijl links) Je kan ook nog filmpjes vanuit de vlc player op je iPad naar de pc overzetten.

Maar een wifiverbinding (werkend op beide apparaten is noodzakelijk)

Dus als je zo ver bent, sluit de vlc app helemaal (2x home en naar boven wegvegen.) open hem dan opnieuw en begin aan de procedure.

Succes.


 

16 juni 2015 om 10:36.
Vee082 zegt:

MaritA, Bedankt voor de uitleg het is gelukt, ik ben er erg blij mee.

 

Groet, Tiny

16 juni 2015 om 11:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club