Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
iPad Apple
Geplaatst op 15 juni 2015 om 19:22 door Ex-lid

 

1) Als ik foto's van mijn (XP) PC op de iPadS4 wil zetten worden de bestaande foto's gewist en dat is niet mijn bedoeling.

2) ik wil in de toekomst een MiniMac kopen. Ik kan in de boeken niets vinden wat op Exel, reken programma, vinden. Hoe gaat Apple daar mee om?

Vr.gr. Wim.

 

5 reacties
Miax zegt:

Dag Wim,

Wat je eerste vraag betreft, dat weet ik niet precies hoe dat zit.

Wat de 2e vraag betreft: als je perse op de macmini excel wilt hebben, kan je een office pakket van Microsoft kopen dat geschikt is voor de Mac, of je erop abonneren.

Apple zelf heeft ook een soortgelijk programma, Numbers, dat wordt meegeleverd bij de aanschaf van een Macmini. Is wel even wennen als je excel gewend bent.

Dan is er ook nog het gratis officepakket van Openoffice dat kan je downloaden en werkt ongeveer gelijk als excel, word en powerpoint.

succes, Mia

 

15 juni 2015 om 21:35.
MaritaA zegt:

Wat betreft de eerste vraag: 
Maak een kopie van al je foto's en zet de kopiemap met foto's over.
 

Maar ik vraag me af hoe je dat doet vanaf xp, want als je de internetverbinding aanzet, zou dat niet erg veilig zijn.

 

 

 

15 juni 2015 om 21:50.
avatar
Ex-lid zegt:

Mia, bedankt voor de tip.

MaritaA, de internet verbinding met de XP gebruik ik alleen voor bepaalde dingen en gebruik hem verder als opslag. Kan zo'n iPad een dikke 1000 foto's aan? Als ik je goed begrijp is er niet de mogelijkheid om een map foto's toe te voegen aan de bestaanden.

Wim

16 juni 2015 om 09:53.
MaritaA zegt:

Je moet kijken hoeveel gb die 1000 foto's zijn en hoeveel ruimte er op de ipad over is, bedenk wel dat zo,n 15 % vrije ruimte over moet zijn om te draaien.

 

Je vraag was (1.) "als ik foto's vanuit XP overzet naar iPad, worden de bestaande foto's gewist". Ik haal daar uit, dat je denkt dat de foto's op je pc gewist worden bij overzetten. Vandaar deze suggestie.

Maar waarom neem je geen opslag in de cloud, zoals een Google drive of One Drive (vereist of een gmail- of een outlookaccount (mail) adres.
Ieder geeft rond de 15gb vrije opslag (lees gratis), je zet de foto's  daarin, je zet het appje ook op je ipad en je hebt ze, altijd tot je beschikking.

Neemt geen ruimte in beslag en extra backup. (voordeel van cloudopslag is, stel dat je iPad en je pc wat mee gebeurd, ben je de foto's kwijt en niet als ze in de cloud staan.)

 

 

16 juni 2015 om 10:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Met het overzetten worden de foto's op de iPad gewist. Verder zal ik je raad in overweging nemen, bedankt voor de uitvoerige uitleg.

16 juni 2015 om 14:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club