Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
imac er bij
Geplaatst op 13 juli 2015 om 10:12 door jean711

Morgen koop ik een (2e hands) imac 21,5 (Yosimite) er bij. De Apple familie is dan bijna compleet met een Macbook (Lion), Ipad2 (7.1.1), Iphone 4s (7.1.2) en Ipod nano.

Het zal weer een heel gedoe zijn om de imac naar mijn wensen te installeren, maar mijn grootste zorg is hoe ik bestanden gesynchroniseerd krijg en houd. Dat schijnt allemaal via de Cloud te kunnen maar is er ook een tool om binnen mijn netwerk in ieder geval foto's (op iphoto) en Word documenten op de Macbook en de imac synchroon te maken?

5 reacties
MaritaA zegt:

Als je een mac met yosemite koopt, wil ik je adviseren om de ipad en de iphone naar iOS 8 te upgraden.

Je weet ook dat iPhoto overgegaan is naar Foto's, het is nog wel te gebruiken (het oude iPhoto) maar voor hoelang nog....

Welke versie van Word gebruik je? Daar zit One Drive(cloudopslag bij), dus op die manier kan de boel synchroon blijven. MAAR is het een versie voor 1 pc, kan je het niet op een andere pc installeren. ( suggestie ik heb office 365 abonnement voor 5 pc,s (kosten delen met andere geinteresseerde gebruikers?) en heb de laatste updates en nu office 2016 als de eerste,nog niet te downloaden voor windows gebruikers! en werkt eindelijk prettig en naar behoren, maar daarbij zit gratis 1TB cloudopslag via One Drive per gebruiker).

Macs hebben een migratieassistent, daarmee kan je overzetten(het wordt dan gekopieerd) wat jij wil/kiest.

Als alle pc's op hetzelfde netwerk zitten, zie je ze onder gedeeld staan in Finder en kan je erin en overhevelen.

Verder is er iClouddrive op Macs (maar niet onder Lion, vanaf Yosemite, 5gb gratis de rest/meer betaald), daarmee kan je ook synchroniseren.

Mijn advies, om twee redenen, is de volgende update je macbook ook naar Yosemite want veel (meer) mogelijkheden om de boel te synchroniseren zijn dan mogelijk/ aanwezig.

Andere reden: veiligheid, vele lekken in osx de laatste tijd en zijn alleen gedicht in de recentste besturingssystemen, wat Lion niet is.

Dit even globaal.

PS vanaf osx 10.8 Mountain Lion kan je via iCloud o.a. je foto's in iPHoto synchroniseren, dus nog een reden om te updaten.

Apple tv / Time Capsule?😄 (dan is de familie helemaal compleet)

13 juli 2015 om 11:01.
jean711 zegt:

reactie als bestand bijlage

13 juli 2015 om 13:23.
MaritaA zegt:

Is je word voor mac 2011 voor 1 pc?
Dan vraag ik me af hoe je op beide apparaten daaraan denkt te kunnen werken?

In het najaar is het vermoeden dat Apple met een nieuwe Apple tv komt, wacht nog even..

One Drive met 15gb vrij is standaard voor iedereen met een hotmail/outlook account, hetgeen je hebt als je een office programma's van MS hebt geinstalleerd. De 1 TB opslag in One Drive, is alleen voor office 365 abonnement houders.

Heb je een gmail account, heb je recht op Google Drive met 15 Gb gratis.

Je kan ook nog Box nemen als cloudopslag, die geeft meen ik 10 gb vrij. 

Je kan ze ook met foto's gebruiken voor iPad/Phone.

Succes met het e.e.a.

13 juli 2015 om 14:06.
jean711 zegt:

Nee, ik heb office voor 3 apparaten. 1 is nog vrij voor de imac, 1 heb ik gegeven aan mijn dochter. Dus dat geeft perspectief.

Ik heb ook een gmail account. En ook dropbox via de Apple Club Eindhoven, maar dat vind ik zeer onvriendelijk.Tel ik alles op, dan zit ik op 40 GB. Moet ik wel onthouden wat waar zit.

Ik meld mij weer als ik stukjes operationeel heb

Dank weer voor dit moment.

Gr.

john

13 juli 2015 om 16:31.
jean711 zegt:

Nou, een hele operatie achter de rug: toen ik migratie-assistent ging gebruiken om gegevens van de Macbook over te zetten op de imac, kreeg ik de melding dat dit 66 uur ging duren. Maar het had geen zin, want er werd niets over gezet. Ik las ergens dat beide machines hetzelfde OS moeten hebben. Dus toen de macbook op Yosemite geupdate. En toen werden alle gegevens in twee uur prima over gezet. Echter: mijn foto's stonden wel op de imac (die ik gelukkig voor het overzetten van iPhoto had voorzien), maar iPhoto op de macbook werkte niet meer omdat er updates nodig waren i.v.m. het nieuwe OS. En die updates bleken niet beschikbaar in de Nederlandse Appstore. Vervolgens in Appstore naar 'aankopen' gegaan en daar stond iPhoto bij. Gedownload en de iPhoto bibliotheek geïmporteerd en zie: alles werkte weer. Pfff. Ikweet niet hoe vaak ik allerlei updates voor Word 2011 etc. moest downloaden en ik heb zeker meer dan dertig keer allerlei wachtwoorden moeten invoeren/ Maar als dat allemaal achter de rug is, en ik op aanraden van Marita de Word documenten op beide machines gesynchroniseerdhoud via Onedrive Cloudopslag, overheerst tevredenheid met het resultaat.
Groet, John

19 juli 2015 om 09:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club