Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
MacBook toont Safari van iPad
Geplaatst op 3 augustus 2015 om 11:44 door LouiseH

Hopelijk kan ik dit goed uitleggen.
Mijn MacBook Air toont onderaan in het dock een (pop up) schermpje van Safari zodra mijn echtgenoot Safari gebruikt op zijn iPadAir. Dat willen we niet en we hebben geprobeerd er achter te komen in welke instelling dat zit. Hij heeft niets op synchronisatie staan, vooral omdat wij samen mijn Apple id gebruiken (vanwege app aankopen) en dat zet zich automatisch voort in iCloud. In zijn iCloud deelt hij dus ook niets.
Ik hebmijn iPad aangezet op Safari en krijg dan niet die Safari pop up op de MacBook.
Toen hebben we mijn en zijn iPad instellingen vergeleken (Safari en iCloud). Bij hem staan alle iCloud opties af.
Ik gebruik iCloud uitsluitend voor synchronisatie van mijn contacten, notities en agenda.
Safari staat bij mij ook aan(op de iPad dus!), terwijl ik op de MacBook dan geen pop up krijg.
Daar zit het hem dus niet in.
Ik vind dit een schending van zijn privacy, heeft iemand een suggestie wat wij over het hoofd zien?

5 reacties
MaritaA zegt:

Ik denk dat Handoff aan staat op je mac.
Iets nieuws sinds Yosemite en als apparaten het ondersteunen. (niet te oud)
Je begint iets op een apparaat en kan het zo op een ander apparaat oppikken waar je gebleven was op het vorige apparaat.

Mac>systeemvoorkeuren>algemeen> tweede regel van onderen> uitvinken.
Vermoedelijk staat ook bleutooth aan op Phone of Pad, (nog een voorwaarde voor Handoff) zonde van de batterij. En op iPad/phone onder algemeen Handoff op wit zetten. Maar het werkt alleen als de boel via je mac (bleutooth)gekoppeld is.

Schending van Privacy, dan is Google wat erger dan Apple, enige oplossing daarvoor is alle apparatuur het raam uit, ook de smart tv.(microsoft kan ze ook bruin bakken).
Overigens 1 apple id voor gezamenlijke aankopen, logisch en praktisch, maar onafhankelijk van elkaar een tweede Apple id aanmaken voor alle andere zaken, kan dit soort integraties (en soms irritaties) voorkomen.
Of nog beter familysharing voor aankopen. (alleen mogelijk met creditcard gebruik)

3 augustus 2015 om 11:58.
LouiseH zegt:

Geweldig Marita, dat is het. Op mijn MacBook stond het aan en ik zag het net ook aanstaan op de iMac.
Toen ik het afzette of de MacBook en mijn man op z'n iPad Air weer Safariopende kreeg ik die pop up niet meer.
Hijzag daarna die Handoffoptie ook aanstaan op z'n iPad Air, daar heeft hij het voor alle zekerheid ook maar afgezet. Op mijn mini iPad bleek hij al op off te staan.
Op m'n iPhone heb ik het ook afgezet, maar Bluetooth laat ik aanstaan, want die functie heb ik nodig in de auto, waar m'n phone zodra de motor draait over de radio loopt. Lekker makkelijk, ik hoef er daardoor helemaal niet over na te denken.
Reuze bedankt weer!!
Over 2 Apple id's en de relatie tot iCloud heb ik nog een vraag, maar die zal ik apart stellen.

3 augustus 2015 om 14:29.
Paul-B zegt:

Bluetooth gebruikt tegenwoordig bijna geen batterij meer als hij niet wordt gebruikt, voorheen bleef het zoeken naar gekoppelde apparaten. Nu krijgt hij zijn activatie impuls pas als er een eerder gekoppeld apparaat in de buurt is.
Je hoeft BLutooth dus niet uit te zetten, zelfs op vakantie is het niet nodig maar als je twijfelt en je er prettiger bij voelt kan het natuurlijk altijd

14 augustus 2015 om 19:11.
Paul-B zegt:

2 Apple id's is denk ik voor u het handigste. Er is nu ook de mogelijkheid om family aan te zetten waardoor de op 1 account gekochte appook bij hetandere id te gebruiken is. Eventuele documenten is bv Pages worden dan niet gedeeld met het andere apparaat.

14 augustus 2015 om 19:14.
LouiseH zegt:

Re: Er is nu ook de mogelijkheid om family aan te zetten waardoor de op 1 account gekochte app ook bij hetandere id te gebruiken is.
Ik denk dat dat voor ons de oplossing is, was gewoon bang dat een van ons de TomTom app zou kwijtraken. Zal uitzoeken hoe het precies gaat, ben nu even heel druk met andere besognes hier thuis, bedankt!

14 augustus 2015 om 20:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club