Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
hostnaam i Mac
Geplaatst op 8 augustus 2015 om 10:07 door Ex-lid

Hallo Marita, dit venster krijg ik zo nu en dan als ik mijn computer uit de slaapstand haal. Ik krijg dit wanneer ik geprint heb. Ik print weinig en alleen met deze pc ?? Wat betekend dit verhaal.
groet Lidy
De lokale hostnaam van deze computer “‫iMac-van-Lidy.local ‎‬” wordt al gebruikt in dit netwerk. De naam is gewijzigd in “‫iMac-van-Lidy-2.local ‎‬”
Om de locale hostnaam te wijzigen opent u systeem voorkeuren en klikt u op "Delen". Vervolgens klikt u op wijzig en typt u de naam in het veld "Naam lokale host"

3 reacties
MaritaA zegt:

Dat kan verschillende oorzaken hebben. b.v. een dubbele netwerkverbinding, 1 via ethernet en 1 via airport, in combinatie met een dynamische DNS in je router. Die houdt dan die hostnaam vast op de verschillende MAC adressen.
Trek eerst de stekker van het modem er eens een minuut uit en dan weer terug.
VOORDAT je dat doet, je mac helemaal uitzetten.
Maar vermoedelijk helpt het niet, als alles goed werkt verder hoef je niets te doen en je er niet druk over te maken.
het zou ook kunnen dat als de mac in slaapstand gaat al begint te cachen en bij ontwaken denkt dat er nog een openstond. Of de printer twee keer aangemeld bij printers in systeemvoorkeuren?
Af en toe toch de mac eens even helemaal uit, zorgt ook dat er onderhoud wordt gepleegd.

8 augustus 2015 om 16:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Of het opgelost is weet ik niet, maar vanmiddag lukte het niet mijn mail te versturen, moest een andere poort?? gebruiken?? (hier snap ik niets van...maar oke) Heb Ziggo gebeld en dit is nu keurig opgelost. Maar of dit met hetprinter probleem te maken had, dat weet ik niet. Zal je raad opvolgen en mijn pc eens wat vaker uit doen.
Bedankt tot zo ver!
gr Lidy

8 augustus 2015 om 20:43.
Paul-B zegt:

Ziggo is samengesteld uit meerdere aanbieders, nu met UPC maar in het verleden was het onder andere Casema, Wanadoo en nog 2 die ik even vergeten ben.
De poort waar je het over hebt is voor de uitgaande mail een eenmalige instelling en moet op 587 staan, echter (gelukkig niet bij jou) is het bij veel ex Casema gebruikers zo dat de poort op 25 moet staan. Deze zou het officieel niet meer moeten doen maar is meestal DE oplossing.
Ik zit zelf in een ex Casema gebied en heb al meerdere malen op deze manier mail problemen opgelost die Zigg niet kon oplossen.

14 augustus 2015 om 18:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club