Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Actie ondernemen?
Geplaatst op 11 augustus 2015 om 17:10 door Daatje

Ik heb een iPad 2. Via instellingen naar Algemeen en dan naar Gebruik. Bij Opslag staat: in gebruik: 12,2 GB, Beschikbaar 799 MB. Dat is dus niet zo gek veel meer. Moet ik dan een of andere actie ondernemen? Zo ja welke? Ik heb gekeken bij Beheer opslag en zie daar mijn apps. Ik wil daar eigenlijk niets van kwijt. Waar ik van schrik is het getal wat achter Mail staat......7,6 GB aan mail en bijlagen. En dat terwijl ik alles geregeld opruim en verwijder en prullemanden leeg. Vreemd vind ik dat er bij mijn mailadres Planet staat bij Verstuurd 1936. Kan iemand mij iets adviseren?
Vriendelijke groet, Dinda Muller

9 reacties
MaritaA zegt:

Heb je alleen een planet mail account op je iPad? Of nog andere mailaccounts?
Kijk eens bij instellingen> mail, contacten, agenda>selecteer het Planet mailaccount>In ht dan komende menuutje, klik op geavanceerd (zit onder het toetsenbord, dus die even weg)>
kijk dan wat er staat (aangevinkt) bij: "zet verwijderde berichten in" en " wat er aangevinkt is bij "verwijder", dit laatste kan zijn nooit, na 1dag, na 1 week, na 1 maand,

11 augustus 2015 om 20:03.
Daatje zegt:

Ik heb er ook een gmail account op wat weinig gebruikt wordt.

Verwijder na een week.
Van de server na 7 dagen

Voldoende antwoord? Alvast bedankt!

11 augustus 2015 om 22:02.
MaritaA zegt:

Ja, duidelijk, daar ligt het niet aan.
Jouw vraag komt vaker voor en vaak lastig om op te lossen. er zijn een paar mogelijkheden:
1. Heb je een pc met iTunes, zo ja, synchroniseer de iPad weer eens, wil soms helpen.

2. Staat het planet account ook op je pc en hoe is het ingesteld op beide apparaten? Via Pop of IMAP? Ik denk pop, maar Planet is van KPN en die ondersteunen al een tijdje iMAP.
IMAp is fijner om te gebruiken, als je mail op meerdere apparaten ontvangt en het laat de mail op de server staan,(jij ziet alleen een kopie) zodat het niet effectief binnengehaald wordt op je apparaat, wat met POP het geval is. Verwijderen op het ene apparaat, maakt ook dat het verwijderd wordt op het andere, alles loopt mooi synchroon.

Vraag 2 loopt over in 3. n.l. verwijder de accounts van al je apparaten, sluit de boel af en na opstarten weer toevoegen, maar dan met IMAP, de website van KPN, laat je precies zien wat je moet doen, voor welk toestel. (Bij uitgaande server op iPad, voor Planet(kpn) via IMAP,poort 587 en ssl aan)


Ben benieuwd.

Kijk ook nog eens naar instellingen via de webmail van beide mailaccounts, of daar ook zaken wel na een tijdje verwijderd worden.

12 augustus 2015 om 09:51.
Daatje zegt:

Dag Marita, op de webmail stonden honderden mails die ik nu verwijderd heb..
Ook heb ik de iPad gesynchroniseerd. Nu moet ik op een rustig moment nog aan de gang met het veranderen van mijn accounts. Maar ik wilde je nu even laten weten dat ik druk bezig geweest ben! Het resultaat is dat "In gebruik" van 12.2 GB naar 12 GB gegaan is en "Beschikbaar" van 799 MB naar 970 MB. Maar bij mijn apps staat nog steeds bij Mail 7,6 GB wat dus niet veranderd is. Kan ik een moment verwachten dat er niets meer beschikbaar is en ik de iPad weg kan gooien??? Hoe gaat dat? Groet, DIND@.

13 augustus 2015 om 11:41.
MaritaA zegt:

Eerst alle accounts verwijderen en weer toevoegen, zorgen dat er niets langer dan 2 weken op de server blijft staan, alles naar prullenmand en niet naar archief(dit laatste doetGMail dus steeds)
Helpt dat niet en die kans is er, is de enige oplossing je iPad terug naar fabrieksinstellingen.
Lijkt erger dan het is, alle Apps staan in je aankoopgeschiedenis in de Appstore,kwestie van weer downloaden en her en der je Apple id weer invoeren
Wel de foto's op de pc of in iCloud zetten.

13 augustus 2015 om 14:27.
Paul-B zegt:

Precies wat MaritA zegt doen is het beste, de iPad weggooien in natuurlijkste nodig.
Even een toevoeging over IMAP,
Bij gelezen op het eneapparaat,is de mail (mijn ervaring) op het andere apparaat niet meer te zien. Misschien is dat ook een instelling maar dat houd mij nog tegen om POP accounts om te zetten.
Op vakantie kijk is wel eens in mijn mailbox en somswil ik het thuis rustig kunnen nalezen en eventueel reageren.

14 augustus 2015 om 18:42.
Daatje zegt:

Nou, dat zou ik niet graag missen. Ik lees geregeld een paar keer per dag op mijn iPad maar handel daarna de meeste dingen af op mijn Comp. dus wel fijn als alles ook daar staat.

14 augustus 2015 om 19:06.
Daatje zegt:

Hallo Marita, Vanmiddag ging aan de slag om mijn accounts te verwijderen. Het ging niet zonder slag of stoot maar was de moeite waard !!!! Op mijn iPad lukte het en wat schetst mijn verbazing...... Bij Opslag staat bij in gebruik 6,3 GB en dat was (zie eerste vraag boven) 12,2 GB En bij Beschikbaar 6,6 GB en dat was 799 kb. Opslag mail nu 1,9 GB en was 7,6 GB. Dus al die rare verstopte mails zijn kennelijk verdwenen. Wat ben ik blij!
Gmail heb ik er af gehaald en zet ik niet meer op mijn iPad.
Maar nu nog de mail omzetten op mijn p.c. naar imap. Dan weet ik niet hoe te beginnen en stel die vraag bij de site van de KPN. Die antwoorden het volgende:

Mijn antwoord:
Om je contractovername te regelen, kun je ons contractovername formulier invullen. Print het uit en stuur het per post toe.

Ik heb maar zo'n idee dat dat anders kan??????? Heb jij een antwoord? Bij voorbaat weer mijn dank. Groet, DIND@.

15 augustus 2015 om 17:04.
MaritaA zegt:

Vraag het in de windows of e-mail club voor je PC.
Fijn dat het gelukt is!

PS. KPN servicedesk ben ik niet kapot van.

15 augustus 2015 om 17:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club