Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Afbeelding invoegen in Mac Mail bericht
Geplaatst op 28 augustus 2015 om 13:21 door LouiseH

Nu probeer ik iets wat me eerder wel lukte, namelijk een afbeelding invoegen op een plek tussen de al geschreven alinea's in een bericht.
Ik herinner me dat ik dat heb gedaan door het bestand vanaf m'n bureaublad naar de gewenste plek in het bericht te slepen. Maar nu komt de afbeelding steeds onderaan het bericht terecht. Een invoeg optie via de knoppenbalk zie ik niet, wat ik ook probeer, de afbeelding eindigt steeds onderaan.
Zie ik iets over het hoofd of bestaat die optie niet (meer) ?

2 reacties
MaritaA zegt:

Standaard worden bijlagen in Apple mail onderaan gezet. Al jaren en jaren.
Stel het staat wel middenin, dan is dat een optische illusie, de ontvanger krijgt het onderin.
De enige manier om iets over te laten komen, zoals het bedoeld is, (of het windows, apple. linux en noem maar op is) is om het als pdf op te slaan en te versturen.

De ene browser ondersteunt lettertype zo en zo, open je het in een andere browser ziet het er anders uit, bij verschillende versies van office, loop je ook tegen die problemen aan.
Bij het maken van websites, wil ik nog weleens speciale fonts gebruiken, niet alle webbrowsers ondersteunen dat en daar gaat je lay out.
Dit even als toevoeging, dat deze irritaties niet alleen voor Apple mail opgaat.
Regelmatig krijg ik via windowsmail programma's mails met een .dat bijlage, heb inmiddels een speciaal programma omdat te kunnen openen.
Jij hebt pages op je nieuwe mac, open daar voor de aardigheid eens een worddocument mee, 9 van de 10 keer krijg je de melding, dat het letterype niet wordt ondersteund, of de layout is niet meer mooi. Exact hetzelfde is vrijwel onmogelijk met verschillende besturingssysteem,webbrowsers, mailprogramma's. (Dit even "kort" terzijde).

28 augustus 2015 om 14:40.
LouiseH zegt:

Nou, dan heb ik dat gewoon niet goed onthouden en dan moet het maar onderaan;-) Voor wat betreft fonts herken ik wat je schrijft. Alleen als je een speciaal font in een grafisch bestand (bv jpeg) opslaat ziet de ontvanger het zoals je het bedoelde en anders alleen als men dat lettertype toevallig ook op de eigen pc heeft.
Jammer dat Pages Word documents vaak niet goed toont, voor mij een reden om Pages toch maar niet te gaan gebruiken. Ik houd het nu bij Open Office op de Mac waarbij ik opsla als Word doc. en op de Windows laptop gebruik ik onder W.8.1 nog steeds MS Office 2007 Home and Student, heb begrepen dat die het zelfs onder W 10 nog goed doet. Het blijft een beetje schipperen!

28 augustus 2015 om 15:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club