Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Backup verwijderen
Geplaatst op 20 september 2015 om 21:59 door meeke053

Bitdefender (de gratis versie) vindteen Trojan op mijn externe harde schijf, doch kan hem niet 'deleten'.
Is het een goed idee om de externe schijf volledig te wissen en daarna Time-Machine zijn gang te laten gaan?
PS Ik gebruik een iMac met iOS 10.10.5

6 reacties
MaritaA zegt:

Wat raar, want je time machine is een back up van wat op je mac staat, waarom dan niet daar gevonden. Daar klopt iets niet.

Kan je een schermafbeelding maken van de melding en hier plaatsen.

20 september 2015 om 22:59.
meeke053 zegt:

Bitdefender vond een Trojan op mijn iMac en kon deze 'deleten'. Ik dacht dat het zinnig was ook de back-up te screenen en kreeg toen het bericht dat er wel een Trojan was gevonden maar niet kon worden 'gedeelte'. Daarom vermoed ik dat de hele backup-schijf wissen het meest zekere zou zijn om van die Trojan horse af te komen. Maar is dat ook zo?

21 september 2015 om 01:11.
MaritaA zegt:

Ja, ik zou wissen en opnieuw beginnen, maar ik zou graag weten welke trojan het is, dus heb je een screenshot van de melding en de beschrijving. Mac trojans, de laatste was uit 2012 en is allang via Apple's eigen standaard geïnstalleerde X protect opgenomen om tegengehouden te worden. Je mag het ook als je wil persoonlijk naar mij mailen.

21 september 2015 om 10:28.
meeke053 zegt:

Dag Marita,
Ik zou graag aan je vraag voldoen maar ik kan de namen van de Trojans niet terugvinden. Die uit mijn iMac heb ik weg geklikt (was immers al gedeleted), die op de harde schijf zit er nog maar is onmogelijk terug te vinden. Bitdefender heeft heel lang staan draaien voordat ikhet bericht over de Trojan zag (Delete failed) waarna ik ben gestopt.
Ik scan regelmatig (ca 1 x per 14 dagen) de 'critical locations' zoals Bitdefender die noemt; nooit een signaal gekregen dat er iets mis was. Laatste week-end voor het eerst de 'deep system scan' gebruikt met het genoemde resultaat.
Is het mogelijk dat de Trojan op de Mac er al heel lang zit maar geen mogelijkheid had kwaad te doen? De inhoud van de back-up gaat terug tot ca maart 2013. De Trojan daar zit dan ergens in de ca 150 mappen die ik op de back-up zie?(250 GB).
Misschien heb je iets aan deze info. Vooralsnog ga ik de back schoonmaken. Alvast bedankt voor je aandacht.

21 september 2015 om 23:07.
MaritaA zegt:

Heb je ooit vanaf een windows pc gebackupt, bestanden gebruikt.
Het zal me wel weer niet in dank afgenomen worden (algemeen gesproken), maar als er iets gevonden wordt op een mac, zijn het windowsproblemen, die op een mac geen kwaad kunnen.
Wel kan je het doorgeven aan windowsgebruikers. Een Mac heeft het door Apple ingebouwde XProtect, daarmee wordt alles wat wel kwaad zou kunnen doen op een mac tegengehouden. Vandaar dat ik vroeg om wat voor Trojan gaat het.
Maak je er niet te druk over.
Ik zou wel de prullenmand even legen.

22 september 2015 om 09:24.
meeke053 zegt:

Ik ga de prullenmand legen. Dank.

22 september 2015 om 11:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club