Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Picasa op iMac
Geplaatst op 23 september 2015 om 14:58 door Elz144

Toen we drie en een half jaar geleden overstapten op Apple iMac heb ik gekozen om foto's en fotobewerking in Picasa te blijven doen omdat ik daar al jaren lang naar volle tevredenheid mee werkte en ik daar meer mogelijkheden heb.
Ik dacht dat de foto's ook in de map AFBEELDINGEN zouden staan. In de meeste gevallen is dat ook zo maar bij sommige mappen staat er Thumbs.db of Thumbnail.dat of deze beiden.
Deze week raakte ik een aantal foto's kwijt omdat mijn scherm een eigen leven ging leiden (de curser ging ongecontroleerd van de laatste foto terug). Gelukkig kon ik het stop zetten maar er waren een fors aantal foto's verdwenen.

Tot de aanschaf van de iMac had ik alle foto's op een externe harde schijf en gelukkig stonden deze foto's daar ook op dus ik heb gelukkig alles terug.
Ik heb iCloud, en een Time capsule die iedere wijziging ook doorvoert. Ik kan ook daar echter mijn Picasafoto's niet terugvinden.
Maar ..... ergens doe ik waarschijnlijk iets fout alleen weet ik niet wat.
Misschien kun je me helpen.
Groetjes,
Mieke

5 reacties
MaritaA zegt:

Mieke er is een clublid dat Picassa gebruikt, zal hem benaderen of hij je kan helpen.
Even geduld.

23 september 2015 om 16:46.
Elz144 zegt:
Top!!
23 september 2015 om 17:25.
LouiseH zegt:

Dit is niet de oplossing voor jou, maar ik weet wel dat bestanden met de naam thumbs.db een soort van cache bestanden van Windows zijn. Ik heb ze ook in mappen foto's die vanaf Windows in m'n iMac terecht zijn gekomen en heb ze allemaal verwijderd.

23 september 2015 om 20:48.
KOOS1938 zegt:

Ik kon niet eerder reageren want was in het ziekenhuis.
Ik heb iMac met Picasa en in Picasa werk ik met mappen, dus NOOIT met Albums, want die zitten in de Cloud en die wil ik niet, zelfs niet met een gratis vakantie.
Als je naar Finder gaat krijg je Afbeeldingen, Afbeeldingen van de PC, daar zie je alle foto staan.
Het voordeel met Picasa Mappen is, dat als je een foto bewerkt en opslaat deze gewoon op je computer staan en niet in de Cloud.
Mail me rechtstreeks, want ik heb verder alle uitstaan en anders kan je bellen als je dat wil.

Groetjes,

Koos

28 september 2015 om 12:43.
MaritaA zegt:

Koos, dank je wel voor het reageren, alleen in het belang van andere clubleden is het de bedoeling om hier te plaatsen, zodat anderen met ooit eens (hopelijk niet) dezelfde problemen er ook wat aan hebben.
Beterschap en een snel herstel.

28 september 2015 om 12:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club