Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
SlideShark op iPad 4
Geplaatst op 26 oktober 2013 om 19:25 door Noor.W
Ik heb met goed gevolg SlideShark geïnstalleerd om PPS-en op mijn iPad te bekijken. Helaas krijg ik het geluid er niet bij terwijl dat op mijn iPad gewoon luid aanstaat. Is daar een oplossing voor? Wat doe ik nog niet goed?
5 reacties
MaritaA zegt:
Dat kan niet met SlideShark. Powerpoint blijft lastig om dit goed af te spelen op de iPad. De beste is (maar ook nog niet optimaal) is Keynote, Apple's equivalent voor Powerpoint, het kost € 8,00 of 9,00.
26 oktober 2013 om 20:44.
dolfijn150 zegt:
Wat bedoel je met nog niet optimaal Marita? Wat gaat er dan nog niet goed. Ik dacht erover om die te downloaden maar als het niet optimaal is kan ik er nog over nadenken.
27 oktober 2013 om 17:30.
MaritaA zegt:
powerpoint op ipad openen

Hier is een goed artikel over dit onderwerp en tevens m.i. de beste oplossing, alleen velen willen liefst zo weinig mogelijk betalen.

Powerpoint is een Windows bestand en de iPad is van Apple en ondersteunt dit niet, dat is het eerste probleem.
Er zijn veel viewers gemaakt om dit toch te kunnen openen op de iPad, maar vrijwel altijd doet zich wel een probleempje voor, b.v. als er flash in verwerkt is, kan het niet afgespeeld worden, iPad/Apple,ondersteunt geen flash. Lees aan het eind het commentaar bij SlideShark in de Appstore onder Limitations welke beperkingen er zijn. Op hun website vind je dat audio niet wordt afgespeeld en zo heeft elke viewer wel iets wat niet goed overkomt. Maar het kost niets, probeer het en kunstig gemaakte powerpoints vragen meer mogelijkheden van een viewer.

Dat is vaak het probleem als je een Windows pc hebt en een iPad.
Geluidsbestanden van Windows zijn niet hetzelfde als van Apple/Mac. Ik heb wel eens op een presentatie gezien dat iemand iets gemaakt hebbende in Powerpoint, een deel niet werkte, omdat waar de presentatie werd afgespeeld een verouderde versie van powerpoint beschikbaar was. Dit gebeurt ook wel met word bestanden.
Dit om aan te geven dat als er Windows apparatuur gebruikt wordt er ook problemen kunnen ontstaan. Een exe bestand van Windows kan je niet op je Mac installeren en de DMG ende PKG bestanden van Apple kunnen niet op de Windows PC gezet worden.

Een lang verhaal Dolfijn, maar ik hoop dat het e.e.a. nu duidelijk is.
27 oktober 2013 om 19:07.
MaritaA zegt:
P.S. Keynote voor iPad (een origineel Apple programma en onderdeel van iWork) is te koop in de Appstore.
27 oktober 2013 om 19:18.
dolfijn150 zegt:
Hartelijk bedankt voor je uitleg Marita. Ik ga het eens goed lezen.
Dan beslissen of ik Keynote ga aanschaffen.
Sorry dat ik vergeten was mijn naam erbij te zetten.

Groetjes Hennie,
Mijn website
Mijn blog
28 oktober 2013 om 22:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club